Automatické zálohování na FTP pro MAC

pokus

Automatické zálohování na FTP pro MAC
« kdy: 18. 03. 2014, 09:44:04 »
Dobrý den,

prosím Vás scháním někaý zálohovací soft ideálně free pro zálohování jablečnách strojů. Pro Windows mám Cobian backup a nemůžu si to vynachválí (tedy ne přímo já ale uživatelé windows). Pro Jabka bych potřeboval něco podobného, tak aby se zálohy tvořily automaticky v určený čas, abych mohl dělat inkrementální zálohy a zálohy mohl ukládat přes FTP na server. K použití FTP mám své důvody. Díky moc všem kteří odpoví.

Re:Automatické zálohování na FTP pro MAC
« Odpověď #1 kdy: 18. 03. 2014, 10:23:49 »
Volil bych Duplicity. Je multiplatformní (Python), umí si připravit inkrementální zálohu proti poslednímu stavu (metadata má u sebe) a pak nahraje šifrované soubory na hloupý server. Podporuje FTP, ale i jiné služby, třeba i cloudové.

pokus

« Odpověď #2 kdy: 18. 03. 2014, 10:29:29 »
Děkuji za odpověď. Jdu to stáhnout a u kolegy vyzkouším :-)

pokus

« Odpověď #3 kdy: 25. 03. 2014, 10:27:12 »
Dobrý den,

Duplicity jsem rozchodil. Chtělo to po mě ještě vytvořit šifrovací klíč, ale našel jsem návod jak na to. Problém je v tom, že žálohy nemají být vůbec šifrované. Zálohování je určeno pro firemní účely a k zálohám mají mít přístup vedoucí pracovníci. Chtěl jsem se tedy zeptat dá se v duplicity zakázat šifrování? Nebo dá se to udělat tak aby byly zálohy čitelné? Děkuji

« Odpověď #4 kdy: 25. 03. 2014, 10:37:48 »
K tomu slouží parametr --no-encryption, je to popsáno v dokumentaci.