HP Folio 9470m - oživení tlačítka WiFi

Bobajz

HP Folio 9470m - oživení tlačítka WiFi
« kdy: 23. 03. 2014, 14:57:14 »
Hoj všichni,
netušíte náhodou někdo jak u tohoto noťasu oživit tlačítko, kterým se zapíná/vypíná wifi? Ideální by bylo aby LEDka tlačítka i správně měnila barvu bílá/žlutá.
Ten noťas má sdružené bluetooth/wifi Intel Centrino Advanced-N 6235 - tohle pochopitelně jede v pohodě, ale zapínat a vypínat to musím z menu. Tlačítko je mrtvé. Přitom vypínání/zapínání zvuku tlačítkem (které je hned vedle) jede naprosto v pohodě.
Mám v tom noťasu Fedoru 20 x64 s nejnovějším standardním jádrem 3.13.6.
Můžete poradit jakým směrem se mám zaměřit abych to oživil?
Předem děkuji všem, kdo odpoví něco k věci.
« Poslední změna: 24. 03. 2014, 11:28:56 od Petr Krčmář »

Re:HP Folio 9470m - oživení tlačítka WiFi
« Odpověď #1 kdy: 24. 03. 2014, 11:31:06 »
Záleží na tom, jak je to tlačítko udělané. Na mém starém Dellu jsem měl taky na straně tlačítko a z hlediska počítače se chovalo jako klasické tlačítko a posílalo svůj vlastní kód. Doporučuji spustit xev a zkoušet to tlačítko mačkat. V terminálu by to mělo vyhazovat při stisku a puštění hlášky včetně keycode a čísla. Pokud to tak je, pak je možné s tím dál pracovat a použít to jako běžnou klávesu. Pokud ne, pak je to nějaký proprietární zmetek a udělá se s tím něco jen těžko.

anonym

« Odpověď #2 kdy: 24. 03. 2014, 12:08:56 »
nejsem si jistej u 9470m, ale u jinych HP (posledni testovany je 2760p) mi pomaha nacteni modulu hp_wmi

Bobajz

« Odpověď #3 kdy: 24. 03. 2014, 17:02:12 »
to Petr Krčmář:
Díky za odpověď. xev byl dobrý nápad. Je teď jisté, že to tlačítko wifi zap/vyp negeneruje nic. Celkem zajímavé mě připadá, že to vedleší zmíněné tlačítko, které zap/vyp zvuk eventy generuje. Domníval bych se, že obojí bude obsluhováno stejným kernel modulem.

to anonym:
Modul hp_wmi načtený je.

Nejspíš to chce ještě nějaký další kernel modul. Bohužel nejsem schopen najít jaký konkrétně.

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 24. 03. 2014, 17:14:29 »
Kód: [Vybrat]
rfkill list all
píše co?

Bobajz

« Odpověď #5 kdy: 24. 03. 2014, 17:30:31 »
Tak už to fachčí!!
Řešení jsem náhodou objevil tady:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2181673
viz. boot parametry kernelu "acpi-osi= acpi_backlight=vendor"
Avšak neptejte se mě ale co to znamená., protože nemám ani ánung. ACPI obecně je pro mě celkem tajemná záležitost.  Určitě si to trochu prostuduju, ale rozhodně to nebude dneska. :)
Nicméně po zadání těch výše uvedených parametrů kernelu a rebootu tlačítko začalo fungovat přesně dle očekávání - vž. změny barvy jeho LEDky. 

to Lol Phirae :
Před zadáním těch výše uvedených tajemných boot kernel parametrů bez ohledu na mačkání tlačítka hard blocked bylo stále "no". Teď už se mění yes/no dle očekávání.

anonym

« Odpověď #6 kdy: 25. 03. 2014, 01:46:03 »
Avšak neptejte se mě ale co to znamená.

acpi_osi rika kernelu ze se ma vuci ACPI tvarit jako jiny system (kdyz by si udelal dump ACPI firmware tak uvidis ze tam jsou podminkovy vetve k ruznym OS)

acpi_backlight je potom parametr pro ovladac podsviceni (rikas mu kterou "metodu" ma pouzivat), nemelo by to mit nic spolecneho s wireless tlacitkem.