Jaký okenní manager?

Jiri Kac.

Jaký okenní manager?
« kdy: 15. 05. 2014, 23:47:14 »
Čauec,
 pls doporučte mi okenní manažer. Nyní mám na Debianovi nové Gnome a nejsem s tím úplně spokojený co do funkčnosti. Preferuji klasickou plochu, takže si spouštím Gnome v klasickém zobrazení, ale je to tu takové nedodělané, plocha mi už jednou i spadla, chybí klávesové zkratky (v tom novém zobrazení Gnome fungují) apod., nejsem s tím moc spokojen.

Kdysi jsem měl KDE a mám nějaké zkušenosti i s OpenBoxem (na RPi), ale spíše by mě zajímalo jak je na tom dnešní KDE, IceWM a ty další.

Mělo by to být rychlé prostředí, preferuji to, aby bylo do tetailu funkční klidně i na úkor různých vychytávek, chci ať to dobře umí základní věci, jako je přepínání oken, používání klávesových zkratek (např. WIN+šipka vlevo = okno na levou stranu apod.), nemusí tam být různé blbosti které stejně pak nefungujou, jako jsou různé animace oken apod.

Nemám moc čas laborovat tak pls doporučte a hlavně střízlivě, nemám moc chuť nainstalovat něco vychvalovaného a pak zjistit že to pořádně nefunguje.

Díky moc

Kit

Re:Jaký okenní manager?
« Odpověď #1 kdy: 16. 05. 2014, 00:01:12 »
Kdysi jsem měl KDE a mám nějaké zkušenosti i s OpenBoxem (na RPi), ale spíše by mě zajímalo jak je na tom dnešní KDE, IceWM a ty další.
IceWM používám, je to rychlý a stabilní WM.

Sten

« Odpověď #2 kdy: 16. 05. 2014, 04:57:36 »
Používám KDE (KWin). Je to velmi rychlé, ale chce to dost RAM a rozumnou grafiku (novější Intel stačí).

dfftregy

« Odpověď #3 kdy: 16. 05. 2014, 05:20:09 »
Byly uvolneny zdrojaky klasickeho unixoveho desktopu CDE tak to.8

3ugeene

« Odpověď #4 kdy: 16. 05. 2014, 08:05:13 »
Pokud okenní manažer, tak OpenBox, ale tam je občas potřeba nějaký věci "donastavit" podle sebe. Pokud celý prostředí, jsem poslední dobou unešenej z LXDE - prostě funguje a nežere