Reklamace notebooku ze spare parts

LV Codet

Reklamace notebooku ze spare parts
« kdy: 02. 02. 2014, 15:45:13 »
Dobry den.

Mam notebook HP ProBook 4740s . Nieco vyse roka. V podstate som spokojna osoba. Nikdy som nemusel reklamovat ani nic podobne. Problem nastal len vcera ked som ho chcel vyfukat od prachu dal dole kryt a co moje oko nevydelo.
Vsetky diely maju nalepku HP spare part replace. To znamena ze niekto moju masinku uz mal ziavne sa mu pokazila a HP to riesilo tak ze mu to vymenilo kus za kus. Nasledne vypieklo potom povymienalo co sa dalo a znova pouzilo.
Hneva ma ze som si zaplatil za novy kus a nie repasovanu <>.
Mam nieaku moznost podla slovenskeho zakona reklamovat a pozadovat plnu sumu spet ?
Dakujem za kazdu radu
« Poslední změna: 03. 02. 2014, 13:54:19 od Petr Krčmář »

Eskymák_

Re:Mozem reklamovat ak je moj notebook poskladany so spare part ?
« Odpověď #1 kdy: 02. 02. 2014, 16:14:48 »
No, já bych to spíš chápal tak, že tvůj PC je poskládán z dílů, které byly určené jako náhradní, nikoliv z porouchaných dílů, které někdo opravil.

A reklamovat by si chtěl na základě čeho? Nálepky od výrobce, o kterej nemáš šajnu co znamená? PC je funkční, nemáš si na co stěžovat. A on může klidně výrobce oponovat tím, že jim z pásu sjelo pár kusů se špatnou nálepkou, což na funkčnost výrobku nemá vliv.

Tím, že jsi PC otevřel jsi stejně o záruku přišel. :-)

btw, a co si myslíš že by ti tam po reklamaci dali za komponenty?...

w4rr10r

« Odpověď #2 kdy: 02. 02. 2014, 16:16:26 »

Ne.

flack

« Odpověď #3 kdy: 02. 02. 2014, 16:35:16 »
Cau mozes pls napisat odkial si to kupoval? Ak to bola nejaka slovenska stranka nieco ako lacnenotebooky.sk alebo podobne viem, resp som cital ze existoval nejaky podnikatel ktory toto robil ze mal nejaky pristup k spanielskym repasovanym hp notebookom a takto ich predaval. Par krat sa stalo ze ludia dostali aj notebook ktory nemal slovensku klavesnicu ale prave tu spanielsku. Pokial ma pamat neklame tak niekde na nete bolo aj vyjadrenie kde sa od toho HP distancuje. Ale je to davno co som na to narazil tak mozno si nie vsetko pamatam dost dobre.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 02. 02. 2014, 16:37:09 »
Otevřením notebooku o záruku nepřicházíš, to je absolutní a opakující se nesmysl.

LV Codet

« Odpověď #5 kdy: 02. 02. 2014, 17:10:27 »
nie bolo to s shark.sk bola tam cca o 50 eur nizsia cena ako inde. Preto stadial.
A o zakutu otvorenim nerpides to je uplny bull shit ktory neviem kto vymyslel. To je to iste ako otvoril som kapotu auta a eha uz nan nemam zaruku.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #6 kdy: 02. 02. 2014, 17:21:10 »
Pokud je nový se standartní zárukou, tak nápis spare na dílech neřeš, kolikrát vydrží déle, než bez toho nápisu. Na funkčnost to nemá vliv. No a pokud přeci jen ano, tak se to během záruky projeví a pak to reklamuj.

dworkin

« Odpověď #7 kdy: 02. 02. 2014, 17:38:22 »
Notebook poskladaný z náhradných dielov by bol drahší ako nový. Nálepka HP spare part znamená číslo pod ktorým môžeš objednať náhradný diel ak sa ten pôvodný pokazí.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #8 kdy: 02. 02. 2014, 17:42:29 »
Notebook poskladaný z náhradných dielov by bol drahší ako nový. Nálepka HP spare part znamená číslo pod ktorým môžeš objednať náhradný diel ak sa ten pôvodný pokazí.

Pokud tam ono číslo je, na některých dílech není a tam je to známka toho, že díl byl měněn v aut. servisu.

j

« Odpověď #9 kdy: 02. 02. 2014, 17:50:43 »

Coz je samozrene nesmysl, o zaruku nelze prijit - za zadnych okolnosti.

Jinak je samo nesmysl reklamovat "nalepku".

LV Codet

« Odpověď #10 kdy: 02. 02. 2014, 18:22:45 »
Aha uz mi je to jasne.
Pretoze napriklad mal som na firme dell a servis do 24h. On prisiel a vymenil co bolo treba s tym ze na vymenenom diely bola prave takato nalepka. Som sa pytal ze co spravia s chybnim kusom a on ze sa to skontroluje skusi ocistit , zapiect a ak bude po testoch ok znova do masiny ale to bolo cca 4 roky dozadu. Este mi nieco splietal aj o regionoch a ze podla farebych bodiek ci je cervena , zlta alebo tusim fialova sa rozlisuje ci je to uplne novy alebo po repase ale nepametam si to presne mozno je to len urban legend.
Vedel by k tomu niekto kvalifikovany nieco povedat ?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #11 kdy: 02. 02. 2014, 18:46:50 »
Ano, Dell a jeho regiony ... sem vzdycky chodily dost hrozne dily, porad nas brali jako vychodni blok. Neco jako s potravinama z polska ... co s tim? Do Cech, tam se to ztrati!  ;D

dworkin

« Odpověď #12 kdy: 03. 02. 2014, 08:23:25 »

Pokud tam ono číslo je, na některých dílech není a tam je to známka toho, že díl byl měněn v aut. servisu.

Tak som sa pozrel na tú nálepku a je tam napísané "Replace with spare part ..." teda "vymente za nahradny diel ..."

« Odpověď #13 kdy: 03. 02. 2014, 09:14:03 »
Nebude to spíš tak, že jsou to originální součástky? A v případě potřeby výměny rovnou na tom dílu vidíte číslo, které si máte objednat?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #14 kdy: 03. 02. 2014, 09:56:46 »

Tak som sa pozrel na tú nálepku a je tam napísané "Replace with spare part ..." teda "vymente za nahradny diel ..."

Tak takto jsou označené originální díly, které lze rozšířit, jako paměť, pevný disk atp. Mělo by to být popsáno i v návodu k notebooku.