Propojení telefonu s televizí

Roman Procházka

Propojení telefonu s televizí
« kdy: 23. 01. 2014, 02:08:27 »
Moc prosím, lze si přehrát video z telefonu Huawei A 300 pomoci USB kabelu přes settopbox? Nebo výstup ze sluchátek do TV cinchu pro DVD/video ? Poradite? Roman
« Poslední změna: 23. 01. 2014, 06:17:59 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Propojení telefonu s televizí
« Odpověď #1 kdy: 23. 01. 2014, 10:08:36 »
Vystup ze sluchatek do TV cinch by mel jit, potiz asi bude sehnat kabel. Pokud tam je normalni 3.5 mm jack, tak na to se da koupit kabel. Pokud ale tam je jack, ktery obsahuje i kontakty na mikrofon nebo jack jineho prumeru nebo rovnou jiny konektor (videl jsem sluchatka s nejakum mini USB konektorem pro telefon Motorola), tak asi nezbyde nez koupit sluchatka a dva cinche a naletovat je misto tech sluchatek. Preji prijemnou zabavu, protoze te je s temi supertenkymi kabliky vzdy plno.

Jinak tam bude asi problem s urovnovym prizpusobenim, tez impedance vstupu a vystupu nebodou sedet. Rozdil v impedanci by asi nebyl takoveho charakteru, aby to nefungovalo, ale uroven vystupu bude nutno stahnout tak, aby vstup TV nebyl prervany, coz by zpusobilo az neposlouchatelne zkresleni.

No, pokud by to clovek chtel opravdu kosher, dala by se doprostred kabelu strcit krabicka s odpory na prizpusobeni impedance a vystupni urovne. Napriklad tak, aby pri hlasitosti na telefonu nekde uprostred byla vystupni uroven akorat ta spravna pro TV. Fungovalo by to tak na hodnotach s rozumnym odstupem sumu a v rezimu vystupniho zesilovace telefonu, pri ktrem ma male zkresleni - pokud by se to resilo pouze stazenim hlasitosti na telefonu, mohl by byt maly odstup od sumu a mohlo by se tam projevovat nejake prechodove zkresleni nebo neco. Cili zalezi na vas, jak moc to chcete hifi.

3ugeene

« Odpověď #2 kdy: 23. 01. 2014, 10:35:43 »
podle specifikací nemá ani analog výstup ani žádnej digitál (microHDMI, HML), takže asi ne.

Cek

« Odpověď #3 kdy: 23. 01. 2014, 13:36:45 »
Tak nejlip chytrou televizi nebo set-top box a DLNA na telefonu....ale je to zhuverilost :-D

Pokud set-top box umi prehravat z USB, a telefon se tvarit ciste jako flashka i bez ovladacu.....tak mozna :-D Netusim co na tom telefonu bezi, a popravde se mi to hledat vazne nechce....

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 23. 01. 2014, 16:11:09 »
podle specifikací nemá ani analog výstup ani žádnej digitál (microHDMI, HML), takže asi ne.

Jestli ma sluchatka, tak ma analogovy vystup. Jen nema standardni uroven vhodnou pro zesilovace. Zde nastupuje bastlir s krabickou odporu a kalkulackou a tu uroven si prizpusobi.

3ugeene

« Odpověď #5 kdy: 23. 01. 2014, 16:41:26 »

Jestli ma sluchatka, tak ma analogovy vystup. Jen nema standardni uroven vhodnou pro zesilovace. Zde nastupuje bastlir s krabickou odporu a kalkulackou a tu uroven si prizpusobi.

video...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 23. 01. 2014, 17:47:41 »
video...

Dotaz je typu bud a nebo. Druha moznost se tyka napojeni pres vystup na sluchatka.