MiniDLNA: kousání po muxu do MKV

Jimm

MiniDLNA: kousání po muxu do MKV
« kdy: 05. 12. 2013, 16:10:30 »
Ahoj, chci se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti, který by mi možná ušetřily sobotu.

Mám minidlna server, přes ten bez problémů už cca rok streamuji všemožné formáty do tv, phonu, xbmc atd. Vcelku není problém a přehraje mi to většinu formátů. Problém nastal, když jsem se rozhodl všechny filmy co mám na diskovém poli sjednotit, chtěl bych si veškerou tvorbu demuxnout do mkv. A teď problém. Film, který jede v avi bez problému, je při demuxu beze změny jakéhokoliv kodeku v tv nekoukatelný, obraz se mi kouše. Neřešil někdo něco podobného?

Díky, Jimm
« Poslední změna: 05. 12. 2013, 20:14:27 od Petr Krčmář »

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:minidlna, Samsng, mkv
« Odpověď #1 kdy: 05. 12. 2013, 16:56:16 »
Ahoj, chci se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti, který by mi možná ušetřily sobotu.

Mám minidlna server, přes ten bez problémů už cca rok streamuji všemožné formáty do tv, phonu, xbmc atd. Vcelku není problém a přehraje mi to většinu formátů. Problém nastal, když jsem se rozhodl všechny filmy co mám na diskovém poli sjednotit, chtěl bych si veškerou tvorbu demuxnout do mkv. A teď problém. Film, který jede v avi bez problému, je při demuxu beze změny jakéhokoliv kodeku v tv nekoukatelný, obraz se mi kouše. Neřešil někdo něco podobného?

Díky, Jimm

A je to jen v TV, v počítači jede v pohodě? Máš dostatečnou datovou propustonos? Pokud jedeš přes WiFi, zkus to hodit na kabel. Pokud to není ničím z toho, co jsem psal, tak z obou verzí hoď někam ukázku.

Jimm

« Odpověď #2 kdy: 05. 12. 2013, 17:11:46 »
Propustností to nebude, tv i pc je na kabelu. Ukázku jako video toho sekání, nebo upnout mkv? Druhý test dělám na pc přes xbmc, tam je to ok. Díky. :)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 05. 12. 2013, 17:21:15 »
A v televizi máš nejnovější software?

Jimm

« Odpověď #4 kdy: 05. 12. 2013, 17:51:01 »
Už jsem se také zbavil hodně lidí tímto dotazem... :) Upgradovat to asi mohu, aktuálně jsou dole truhláři mají tv vypojenou, takže zítra, ale uvědomme si, že ta tv podporu mkv má, jinak by nebyl problém s plynulostí, ale s tím že by tento formát nebyl podporován...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #5 kdy: 05. 12. 2013, 18:23:58 »
To já vím, že má podporu MKV, avšak nemusí to s MKV souviset, může být nějaký výkonostní bug v přehrávači. Já jsem měl s MKV také problémy a trvalo to několik aktualizací, než to dal Samsung tak nějak dohromady a přeci jen mi to ještě na oko přijde takové loudavé. Nakonec jsem se smířil s tím, že tento formát ne. Nemáš u toho třeba i BlueRay, či DVD přehrávač (jako další krabici) s USB portem? Tam mi přijde, že MKV jede podstatně lépe. Takže když přeci jen musím přehrát MKV, tak přes tuhle krabici Samsung. A neptal jsem se proto, že jsem se Tě chtěl zbavit.  ;D

Jimm

« Odpověď #6 kdy: 05. 12. 2013, 18:36:38 »
No, já mám sice spoustu možností jak to mohu přehrát, dokonce i na té tv, ale jde právě o lenost. :) Když už mám multimediální server přes který streamuji do všech zařízení která jsou v domácnosti, chtěl bych to rozjet. Druhou možností je volba jiného kontejneru, ale mkv mi přijde nejpraktičtější... Nezkoušel jsem to ještě z flashky, ale u flashky jsem od koupě tv neměl žádný problém (ale je rozdíl pokaždé připravovat flashku a hodit to přes sambu na disk). Zkusím update firmwaru a flashku a dám zítra vědět, zatím děkuji. :)

j

« Odpověď #7 kdy: 05. 12. 2013, 18:52:40 »
Ja ti k tomu muzu jen prihodit vlastni nemilou zkusenost - chtel sem udelat totez (daj se do toho zaintegrovat textovy titule ... popiska, kompleti nazev klidne v cinstine ...) ... ale zjistil sem, ze i kdyz jen muxnu bez jakykoli upravy do mkv, tak u nekterych filmu mam pak (i na PC) out of sync zvuk.

Osobne to pripisuju nejakymu znamymu bugu v AVIckach, se kterym si prehravace nejak poradej, a v MKV s nim nepocitaj.

Jimm

« Odpověď #8 kdy: 05. 12. 2013, 20:09:16 »
Díky za názor, zkoušel jsi posunout zvuk přímo v kontejneru? Při muxu se dá nastavit o kolik je která stopa. Pokud to není navíc variabilní. Potřeboval bych nějaký kontejner vychytat a pustit poté konvert na celé pole.

j

Re:MiniDLNA: kousání po muxu do MKV
« Odpověď #9 kdy: 05. 12. 2013, 22:15:13 »
Zvuk sem posunul ... ale po cca 1/2 filmu byl mimo. Podotykam, ze nikoli postupne - proste to 1/2 filmu bylo OK, a pak z minuty na minutu out. Samo, muze to byt tim, ze to AVIcko vyrabel nejakej dmnt ...  ale zkratka se neda spolehnout na to, ze po takovy akci bude vse fungovat.

Jimm

« Odpověď #10 kdy: 05. 12. 2013, 22:40:28 »
Hm, docela bída... Já se pokusil upgradovat fw, ale žádný novější stejně nebyl. :( Tak tomu dám sobotu a budu tak dlouho testovat kodeky, než to pojede. :) Dám vědět.

Jimm

« Odpověď #11 kdy: 07. 12. 2013, 17:43:27 »
Tak kousání po muxu vyřešeno, stačí to hodit do divx5. :)