Připojení monitoru přes síť

fahacz

Připojení monitoru přes síť
« kdy: 04. 02. 2014, 14:17:34 »
Ahoj, mam "tiny" PC s jednou vystupen HDMI na monitor s linuxem, dostal se mi ted do ruky tenky client od Samsungu (terminal PC, umi to bootovat z USB jinak jsou v tom embeddded windows xp).

Rikal jsem si, zda-li lze rozsirit X servev o dalsi display ale pres LAN , moje predstava, ze bych na tom terminal PC nainstaloval na USB debian a nahodil tam X server a nejak exportnul display.

Mate s tim nekdo zkusenosti, zda-li je to vubec mozna uchodit nebo spise z oblasti fantazie? Na tom druhem monitoru (terminal PC), bych chtel pouze mit otevrene dokumenty apod, proste staticky obsah ktery je potreba mit pred ocima (datasheety rozumej).

Diky F.
« Poslední změna: 04. 02. 2014, 19:27:01 od Petr Krčmář »

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Re:Rozsireni X serveru o dalsi monitor pres sit
« Odpověď #1 kdy: 04. 02. 2014, 14:54:13 »
Tak samozřejmě že to jde. Například tak, že bys na tiny PC bys měl vnc server a například přes ssh bys posílal obraz do toho debianu, kde bys měl vnc klienta. Dá se tuším i bez vnc přes samotný xserver, ale to se musí někde povolovat v konfiguráku a je to zakázáno z bezpečnostních důvodů.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 04. 02. 2014, 14:58:38 »
A to ten debian  budeš mít spuštěný jen tak, bez užitku? Jen proto, abys měl 2 monitory? Proč si prostě ten monitor nepřipojíš k tomu prvnímu, pak budeš mít 2 monitory. Jo, a teď jsem si uvědomil, že to asi nepůjde, tak jak sis představoval. To, co jsem napsal o příspěvek výše by fungovalo za předpokladu, že ten statický obsah bys tam přes ten VNC posílal jako jiný uživatel. Jinak by se ti totiž zrcadlil obsah z toho prvního monitoru.

fahacz

« Odpověď #3 kdy: 04. 02. 2014, 16:13:58 »
A to ten debian  budeš mít spuštěný jen tak, bez užitku? Jen proto, abys měl 2 monitory? Proč si prostě ten monitor nepřipojíš k tomu prvnímu, pak budeš mít 2 monitory. Jo, a teď jsem si uvědomil, že to asi nepůjde, tak jak sis představoval. To, co jsem napsal o příspěvek výše by fungovalo za předpokladu, že ten statický obsah bys tam přes ten VNC posílal jako jiný uživatel. Jinak by se ti totiž zrcadlil obsah z toho prvního monitoru.

Nemohu ten druhy monitor pripojit, protoze na prvnim PC nema zadny VGA/HDMI/DVI port, samozdrejme bych to jinak resil takto jednoduse, ale tech terminalPC mam vic a neni pro ne vyuziti a to ze to bude bezet neustala mi nevadi.

Ted jsem uz na neco narazil dmx (Distributed Multihead X Project), vypada to ostre, tak snad to rozbehnu a budu to k necemu.
http://dmx.sourceforge.net/

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 04. 02. 2014, 16:34:30 »
jeden hdmi tam máš, ne?

Co tedy rozdvojka?

m.alza.cz/rozdvojka-hdmi-d94924.htm?d=desc

Nevïm, jak by se to chovalo.

Nebo Xinerama.

alfik

Re:Připojení monitoru přes síť
« Odpověď #5 kdy: 04. 02. 2014, 21:16:29 »
a nebo co neco takoveho? :-) http://m.alza.cz/axago-adg-hd-d272395.htm

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #6 kdy: 11. 02. 2014, 11:51:07 »
Kdysi jsem spouštěl programy na vzdáleném PC přes SSH a viděl jejich výstup na lokálním klientovi. Co jít touhle cestou? Pokud jde jen o dokumenty, neměl by být problém spustit si nějakej editor/prohlížeč touto cestou.

X11 forwarding se to tuším jmenuje? Akorát si to nerozumí s OpenGL aplikacema. A je to pomalý (přes net - po lokální síti by nemuselo).

Lada

« Odpověď #7 kdy: 11. 02. 2014, 13:37:42 »
Já už dlouho na Linuxovém (Atom) serveru provozuju xrdp - http://www.xrdp.org/ - a i přes Internet to funguje velmi dobře. Na tenkém klientu není potřeba dělat žádné úpravy, pouze nastavit parametry připojení.

Jimm

« Odpověď #8 kdy: 11. 02. 2014, 14:13:53 »
xdmx je dle mého soudu přesně k tomu.

Eskymák_

« Odpověď #9 kdy: 11. 02. 2014, 21:36:23 »
V práci máme televize připojený přes ethernet pomocí nějaký redukce co to převádí na VGA. Nikdy předtím jsem to taky neviděl :-)

dustin

« Odpověď #10 kdy: 12. 02. 2014, 09:38:33 »
A nebo to vše prodat a za utržený cash koupit nějaké mATX s dvojitým grafickým výstupem.

IMO to rozchodíš, ale bude to tak komplikované (tedy pomalé, nespolehlivé a nepohodlné), že tě to stejně nebude bavit používat.

arpanet

« Odpověď #11 kdy: 12. 02. 2014, 10:50:55 »
Je potreba
          Xaplikace = aplikace ktere chcete spoustet z toho debianu ... ne nutne musi mit Xserver         
          Xserver = display (v podstate muze otevrit i jenom okno vzdalene aplikace)
          synergy2  = sdileni mouse a klavesnice + clipboardu
          putty/ssh .....

Kombinace
       debian + X.aplikace (pripadne + Xserver + synergy2.server)
       windows(terminal) + putty + Xserver + synergy2.client
       pokud nebude synergy2.server na debianu tak na jednech windows spustit synergy2.server jako servis

omezeni -> aplikace je svazana se strojem na kterem je spustena (nejde pretahnout ze stroje na stroj).

ja to takle provozuju po Gigabitove siti mix linuxu a ruznych win cca 5 pocitacu  7 displayu a jedna klavesnice s mousou ...
na gamesky to neni ale na youtube se koukat da ... 1G sit .... navic v tehle kombinaci neprichazite o hostitelsky os ... proste si jenom aplikace ze vzdaleneho Unix.serveru otevre okno na vasem desktopu.

sice je to hrani a skladani ... ale zase zjistite co je xserver a co xclient ,sshcka a login s klicem,a taaak -)))
kdio si hraje nezlobi a neco se i nauci ....

Toz tak
Arpanet