zdravim,
Mam celkom kuriozny problem ktory neviem vyriesit. Bezim na Debiane testing multiarch + nvidia proprietarne ovladace (64bit samozrejme). Uz ani neviem ako to zacalo, no system nemoze najst 32bitove kniznice, ktore nainstaluje nvidia proprietarny ovladac (ver. 319.60, skusal som, prirodzene, aj ine) --> nefunkcny steam a 3D vo wine (lebo ten pozaduje 32bit kniznice).
Dnes som preinstaloval cely system, nainstaloval nvidia ovladace BEZ "32bit compatibility libraries" (experiment went wrong...). rozchodil multiarch (dpkg add architecture i386), nainstaloval wine. Steam hlasil ze na vykreslovanie nebude pouzivat libGL, ale spustil sa (wine som neskusil). Tak som spustil instalacku znova, pri instalacii sa ma spytalo ci chcem tie 32 bit kniznice a potom vyhodilo nasledujuce upozornenie ->
http://leteckaposta.co/file/171143033.1/6ec2edbba4e36ff60d6b763110af26c1e2a702b8/csOdteraz wine odmieta spustit programy (wine error hlaska vravi ze treba nainstalovat DirectX), vypis z konzoly:
$ wine LFS.exe
err:wgl:has_opengl Failed to load libGL: libGL.so.1: wrong ELF class: ELFCLASS64
err:wgl:has_opengl OpenGL support is disabled.
err:d3d_caps:WineD3D_CreateFakeGLContext Can't find a suitable iPixelFormat.
err:d3d:InitAdapters Failed to get a gl context for default adapter
Direct3D8 is not available without OpenGL.
Steam naspusti UI
$steam
rm: nie je možné odstrániť `/home/qwerty/.steam/steam': Je adresár
rm: nie je možné odstrániť `/home/qwerty/.steam/bin': Je adresár
Running Steam on debian 64-bit
STEAM_RUNTIME is enabled automatically
Error: You are missing the following 32-bit libraries, and Steam may not run:
libGL.so.1
Co je ale zvlastne, nikdy som tento problem nemal, az potom prisiel asi update...