Vzdálená správa bez monitoru

Vzdálená správa bez monitoru
« kdy: 27. 08. 2013, 02:04:06 »
Mám namysli třeba takto. PC desktop, Wokna nebo Ubuntu a Team Viewer k tomu nějaká USB kamerka?

A šlo by to i třeba probrat ze spánku?

O víkendu jsme dělali testy na Android, ovšem pouze na notebooku a netbooku, SII  a SIII Samsungu. Vzhledem k tomu, jak se vesele krade, vykrádá a dokonce přepadá neboť radnice měst se rozhodly přeměnit statut bezbariérových domů na domy sociální, čímž se mění sociální a etnické složení obyvatel, hledáme levnější řešení než je třeba Jablotron.
Už mně napadlo použít měřič vzdálenosti s Arduinem na dveře, ovšem USB kabel do PC nebo LAN Shield mi přijdou krkolomné. V důsledku vyprodukují ten samý problém se vzdálenou správou.

Něco podobného do auta, těžko vymýšlet nejjednodušší by byl nějaký levnější mobil ovšem jak on bude vidět ven bude i on viditelný a spíš zloděje ještě lákat.  -  Kamarádovi na Kladně Kročehlavech ukradli z garážového stání vozík, zachytil je však kamerový systém městské policie a tak ta trocha hliníku, železa a textilu neskončila ve sběrně nebo jinak zpeněžená. 

Jde mi o to, zda to někdo z Vás již zkoušel. Nebo bude TeamViewer přenášet tmu? 
« Poslední změna: 27. 08. 2013, 08:23:36 od Petr Krčmář »

falesny blek

Re:Může fungovat vzdálená správa plochy bez monitoru ?
« Odpověď #1 kdy: 27. 08. 2013, 03:21:28 »
co??

Kolemjdouci

« Odpověď #2 kdy: 27. 08. 2013, 03:51:40 »
Pokud tam budou wokna bez monitoru, musite zaridit autologin = HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" a zmenit jeste polozku autoadminlogin z 0 na 1
Proc by nemel fungovat Teamviewer ? Prece zobrazuje plochu, ne fyzicky monitor. Urcite ten teamviewer mate zakoupeny, ze? Co se tyka toho vzbuzeni hledejte pojmy jako wake on lan, pripadne magicpacket.
Co se tyka bubuntu nevim, nebudu si ho instalovat jen proto, abych to zjistoval.

Mozna by bylo lepsi trochu lepe formulovat dotaz, nebot smysl a cil mi (=subjektivni zalezitost) unika. Nevim kolik stoji reseni (a ktere to je) od Jablotronu, ale pokud to ma za neco stat, je potreba investovat do kvalitnich kamer a pak uz se vyplati reseni pripravena-treba od synology. Dalsi vec, na kterou nezapominejte je to, ze tu krabici (desktop) musite take nekam schovat. A neni jednodussi magneticky spinac na dvere, ktery funguje 100% binarne a hlidat jen jestli je 0nebo1?

Jenda

« Odpověď #3 kdy: 27. 08. 2013, 04:36:13 »
Nechápu, na co se ptáte. V Linuxu můžete spustit třeba "vncserver", vytvoří X server nezávislý na HW, tedy ani na kartě nebo monitoru.

Co k ochraně použít spínač na dveře nebo třeba program motion na detekci pohybu?

Re:Vzdálená správa bez monitoru
« Odpověď #4 kdy: 27. 08. 2013, 09:51:59 »
Díky všem. Perfektně jste mi odpověděli na to na co jsem se ptal i naznačili možnosti, příkazy atd.

Trident

Re:Vzdálená správa bez monitoru
« Odpověď #5 kdy: 27. 08. 2013, 12:03:54 »
Mám namysli třeba takto. PC desktop, Wokna nebo Ubuntu a Team Viewer k tomu nějaká USB kamerka?

A šlo by to i třeba probrat ze spánku?

O víkendu jsme dělali testy na Android, ovšem pouze na notebooku a netbooku, SII  a SIII Samsungu. Vzhledem k tomu, jak se vesele krade, vykrádá a dokonce přepadá neboť radnice měst se rozhodly přeměnit statut bezbariérových domů na domy sociální, čímž se mění sociální a etnické složení obyvatel, hledáme levnější řešení než je třeba Jablotron.
Už mně napadlo použít měřič vzdálenosti s Arduinem na dveře, ovšem USB kabel do PC nebo LAN Shield mi přijdou krkolomné. V důsledku vyprodukují ten samý problém se vzdálenou správou.

Něco podobného do auta, těžko vymýšlet nejjednodušší by byl nějaký levnější mobil ovšem jak on bude vidět ven bude i on viditelný a spíš zloděje ještě lákat.  -  Kamarádovi na Kladně Kročehlavech ukradli z garážového stání vozík, zachytil je však kamerový systém městské policie a tak ta trocha hliníku, železa a textilu neskončila ve sběrně nebo jinak zpeněžená. 

Jde mi o to, zda to někdo z Vás již zkoušel. Nebo bude TeamViewer přenášet tmu?
Nakup si hw od cinanu za par susnu na alibabe. Souhlasim s tim ze jablotron je prilisny luxus. Nicmene ta reseni co vymyslis jsou silene krkolomna. To je tak na docasny sledovani ale ne trvale reseni. Vem si jen tu spotrebu.