Tak, zdá se, že se mě to povedlo rozběhnout a zatím to vypadá, že to jede dokonce spolehlivě a bez bugů, ale vzhledem k tomu, že nejsem žádný znalec linuxu (což nepochybně napovídá i charakter mých dotazů), tak to teda byl vážně porod.
Pokud to někoho zajímá, tak teda, instalace na Fedoru 19 64bit s Catalystama. Catalysty nabízené ve standardních repository Fedory 19 jsou 13.8 beta. Na ty je třeba se vykašlat a ručně nainstalovat poslední oficiální verzi - 13.4. Postupů, jak to udělat se na internetu válí hromady.
Jelikož Google Earth 7.1 prý na linuxu úspěšně jede jen ve 32bit verzi (nejspíš to tak opravdu bude, protože 64bit verze mě končila errorem a žádná snaha jak to vyřešit u mě nevedla k cíli), tak je ještě třeba doinstalovat 32bit libs opengl (64bit Catalysty totiž mají v sobě jen 64bit verzi, mimochodem, tato doinstalace se nejspíš bude hodit i těm, kdo budou chtít provozovat 32bit hry pod wine)! Protože yum mě tvrdohlavě neustále nabízel jen 64bit verze balíků a 32bit ignoroval i přesto, že jsem mu to dával do software sources, nainstaloval jsem dotyčný balík pomocí rpm.
Taky je třeba nainstalovat řadu dalších 32bit knihoven, jaké konkrétně, to jsem našel na internetu + pokaždé, když rpm na mě zařval, že nanašel nějakou závislost, tak jsem to doinstaloval. Škoda, že Fedora nemá balíček typu ia32-libs (přinejmenším, já to teda nenašel), který má Debian/Ubuntu - to je věc, která problém 32bit knihoven na 64bit systému řeší jedním příkazem.

Dále je třeba instalační balíček google earth opravit, protože standardně skončí s errorem, že je v konfliktu s balíčkem filesystem-3.2-12.fc19.i686. Návody jak toto vyřešit, jsou k dohledání na internetu.
Pak už jsem téměř u konce. Google Earth jede, ale špatně vyhledává. Hledání pokaždé skončí kdesi nad Afrikou. Toto se dá vyřešit úpravou scriptu googleearth, viz. např. zde:
http://productforums.google.com/forum/#!category-topic/earth/linux/NaWtcmdbbHcA pak už si můžeme užívat zasloužené odměny ve formě fungující Google Earth.
Pokud by měl někdo zájem, tak bych zkusil z toho mého zmateného povídání udělat návod se štábní kulturou, obsahující linky na postupy, atd....tak to napište sem do fóra. Jinak, nemůžu si odpustit jedno drzé konstatování - co mě na linuxu zabralo půlden pátrání a laborování, toho bych na windows dosáhnul jedním kliknutím. Ale zase ta radost, že to jede.......