Mám trochu úchylnou představu:
Provozuji Google apps na rodinné doméně (beze stránek, jenom webmail) a chci odejít od Googlu, ale dál nechat Google apps fungovat pro ostatní.
Zkusím vysvětlit.
1) na NaseDomena.cz má každý člen rodiny svůj účet.
2) Já (
Jarda@NaseDomena.cz) se chci osamostatnit od Googlu a přejít na jiný hosting (s jiným webmailem) a používat ho se svou adresou.
3) Pro ostatní se pokud možno nemá nic změnit a dále by používali Google apps webmail (GMail) na který jsou zvyklí, normálně pod svojí adresou (např.
Jana@NaseDomena.cz)
Samozřejmě nejlogičtější možnost by byla nechat to a v Google apps udělat forwarding svého účtu na jinou adresu. Nicméně to celé popírá účel - tj. osamostatnit se od Googlu, protože by veškerá pošta tekla přes něj (a nejspíš byla nějakým způsobem archivována).
Byl bych rád za radu ohledně řekněme nejčistšího řešení, jak to celé provést. Napadá mě několik variant:
1) Celou doménu převést a emaily ostatních forwardovat na příslušný @nasedomena.cz.test-google-a.com
Netuším jak spolehlivě by to fungovalo a jak by se Googlu líbilo kdybych mu doménu prostě bez dalšího jen tak odebral.
2) Vytvořit subdomenu posta.nasedomena.cz, která by byla v Google Apps nastavená jako alias a v zonovem souboru by byla (jako jedina) nastavena na CNAME ghs.google.com. Ještě nevím co se záznamy @ typu A nastavené na IP Googlu (dost v těhlech věcech plavu) a nejsem si jistý jestli by to celé fungovalo.
3) Předpokládám, že asi není možné přímo v zónovém souboru nastavit konkrétní email účet (
Jarda@NaseDomena.cz) někam jinam než všechny ostatní?
Vím, že je to celé TLDR, ale budu moc vděčný za pomoc...