Ve widlich se to vetsinou pripojuje jako tcp/ip port (sitova tiskarna), kam se da jednoduse IPcko - default 9100 je ten spravnej port. Pokud to mas povoleny, tak si ji widle vetsinou umej i primo na siti najit.
No to som si práve nie istý. Podľa mňa používa drvivá vačšina týchto printšerblov LPR a tam je tuším port 515.
Viď napríklad u nás často používane DrayTek Vigor routre
http://www.draytek.co.uk/support/kb_vigor_lpr_setup.html.
Prosimtě, vyhoď ten šrot... 
Ešte stále je veľa aplikácií kde je ihličková tlačiareň ďaleko najlacnejšia (hlavne v podnikaní pri predtlačených, povedzme 6 vrstvových farebných formulároch, číslovaných formulároch..). Doma je to otázne (problém je hluk, nie je to multifunkcia), ale nesúď kým nevieš o čo konkrétnemu človeku ide.
Nedávno som opravoval prastarú Canon atramentovú tlačiareň so 180dpi tlačou. Fígeľ bol v tom, že klientka mala cukrárenskú výrobu a tlačila citronovou polevou na čokoládový základ fotografie!!! Perfektne jej to fungovalo a vedela (za tie roky) dobre nastaviť konzistenciu.....
A navic ta rychlost a kvalitu tisku, to je proste bezkonkurencni!

Pri predtlačených 6 vrstvových formulároch, kde sa dopisuje len pár slov, riadkov by si sa čudoval. Tá rýchlosť je veľmi veľká a cena je desatinová.