Jaký DSL modem? D-Link vs. NetGear

Pavel 'TIGER' Růžička

Jaký DSL modem? D-Link vs. NetGear
« kdy: 06. 06. 2013, 16:05:16 »
Váhám mezi D-Linkem DSL-2641B a NetGearem DGN1000B, po kterém byste sáhli? Nebo co se týče kvality signálu a výdrže zařízení je to jedno? O množství nastavení ani tak nejde.

makumba

Re:Jaký DSL modem? D-Link vs. NetGear
« Odpověď #1 kdy: 06. 06. 2013, 16:18:35 »
Mám ten D-Link nějakou dobu doma, vybíral jsem ho tehdy jako náhradu za klasický Zyxel s tím, že měl dobrou citlivost pro ADSL (vzhledem ke kvalitě mé linky O2), funguje zcela bez problémů, ale používám ho jen v režimu bridge, takže neposoudím ostatní. Nicméně podle mě jde už o docela "historický" kousek HW, takže kdybych se měl dneska rozhodnout mezi těmi na které se ptáš, asi bych šel do toho netgearu, už jen proto, že je to novější a umí třeba N wifi. Ale asi je podle toho co od toho chceš.

marvoj

« Odpověď #2 kdy: 06. 06. 2013, 16:46:56 »
Ahoj, s D-Linkem mám super zkušenosti. Používám DSL-2741B. Pořídíš ho za skoro stejnou cenu. Má dvě externí antény, b/g/n wifinu a velké pokrytí. V pohodě se k němu připojím z celého domu. Zatím nikdy mi nevytuhl, jediná škoda je, že O2 přešlo na VDSL a na to nestačí, takže jede jen jako bridge.

Martin

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 06. 06. 2013, 17:48:57 »
to Martin: Jasně, tam jsou pěkné krabičky, ale tahle krabička nebude za žádnou ochranou, není tam APCéčko. Proto se rozhoduji mezi těmito lowendy. Navíc nebude na ně připojeno více, než šest klientů. Prostě nějakej kvalitnější loend, ale ne úplnej brak. :-D

Jim

« Odpověď #5 kdy: 07. 06. 2013, 09:26:37 »
Dle mých zkušeností žádné zařízení do cca 4K neuroutuje domácnost déle jak rok, ale třeba jsem opravdu jen ten největší smolař pod sluncem. Mám Zyxell Zywall 5 a naprostá spokojenost až na to že se mi dodnes nepodařilo nastavit VPN přímo na router.

Jim

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #6 kdy: 07. 06. 2013, 10:17:14 »
Dle mých zkušeností žádné zařízení do cca 4K neuroutuje domácnost déle jak rok, ale třeba jsem opravdu jen ten největší smolař pod sluncem. Mám Zyxell Zywall 5 a naprostá spokojenost až na to že se mi dodnes nepodařilo nastavit VPN přímo na router.

Jim

Tak to je dáno okolnostma, sem tam sjede větší napětí do elektriské sítě, sem tam se něco zklouzne po telefonní lince. Nějakou dobu to zařízení přežije, ale vždycky přijde to naposledy ... Pravdou je, že by bylo smutné, aby zařízení za 4k nebylo lepších kvalit, než za 1k. Ale už jsem měl i LowEndy, které vydrželi pět let. Ono asi hodně záleží na lokalitě a kvalitě sítí.

Jim

« Odpověď #7 kdy: 07. 06. 2013, 17:06:53 »
Co jsem tak odpozoroval, u těch low-endů především rozhoduje i to co by člověk neřekl, jestli máte za routerem 1 nebo 4 pc. :) Pokud je toho trafficu více, prostě se miláček za 1K velmi rychle odvaří.

xxxx

« Odpověď #8 kdy: 07. 06. 2013, 18:12:43 »
90% vsetkych problemov je sposobenych nekvalitnymi napajacimi adaptermi. Mnohokrat neprezije ani rok. Staci vymenit vytupne kondenzatory v adapteri a hned je zavada odstranena.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #9 kdy: 07. 06. 2013, 21:00:21 »
90% vsetkych problemov je sposobenych nekvalitnymi napajacimi adaptermi. Mnohokrat neprezije ani rok. Staci vymenit vytupne kondenzatory v adapteri a hned je zavada odstranena.

No jasně, ale výkyvy v síti tomu nepřidaj .... je to jedno s druhým. Mít dražší modem, tak už bych ho stejně dal za APCéčko, jen pro klid duše.