Zkušenosti s IT stážemi ve firmách

student

Zkušenosti s IT stážemi ve firmách
« kdy: 22. 06. 2018, 14:49:39 »
Absolvoval niekto nejaky IT trainee program? Napr. IBM hlada pravidelne studentov. Pridelia vas na nejake konretne oddelenie alebo na ziskanie vseobecneho prehladu ste boli na viacerych oddeleniach? Bola to dobra skusenost, popripade ste sa aj po skonceni programu vo firme zamestnali? Ktore firmy by ste odporucili?
« Poslední změna: 22. 06. 2018, 14:56:51 od Petr Krčmář »

alfi

• 339
    • Zobrazit profil
Re:Zkušenosti s IT stážemi ve firmách
« Odpověď #1 kdy: 26. 06. 2018, 21:47:53 »
Jeďte někam ven, tam má praxe úplně jiné grády :-) viz třeba https://www.iaeste.cz/zkusenosti-z-praxi?page=student_report_country&lang=cs_cz&faculty=4

Sp0nka

« Odpověď #2 kdy: 26. 06. 2018, 22:10:05 »
Mno v dnesnej dobe...

Ak vies aspon ceknut po anglicky mas otvorenu prax prakticky hocikde na svete...
.. bez vynimky, vsetky technicke a vacsina netechnickych smerov... Odporucam prejst skolsky web, nastenku, pripadne sa opytat na rekotrate.. urcite neodporucam agentury a roznych "dohazovacov"...

U nas v <jednom paradnom korporate> su pernamentne otvorene studentske pozicie na rozne HW & SW pozicie. Student priamo pracuje na danom projekte podla jeho profilu, ziadne solichanie ani nejake rukavickovanie... tak 90% po skole chce ostat, ale asi 10% dostane realny kontrakt/HPP (Neotvara sa tolko pozicii). Coz v konecnom dosledku nicomu nevadi, student ziskal cennu prax a my pomoc pri rieseni projektu.. taka mala win-win situacia.

Vo velkych CZ/SK/AT mestach nieje absolutne ziadny problem najst prax ci brigadu, pripadne trainee... niekedy byva problem v samotnych uchadzacov.. hned po skole ramena siroke jak zarubna, mno ale v hlave, nalisovana teoria... nieked sa to tazko ohyba...

Zdar!

Pol

« Odpověď #3 kdy: 26. 06. 2018, 22:26:18 »
Osobi zkusenost. Pri studiu (IT) jsem dostal nabidku staze v UK. Staz trvala tri mesice, vsechny papiry jsem si musel zarizovat sam. Dostaval jsem po dobu staze minimalni mzdu, vyzit se dalo. Po skonceni staze prisla nabidka trvaleho pracovniho pomeru, kterou jsem prijal. Od te doby pracuji v zahranici, posledni dobou remote z CR. Tato zkusenost mi zatim vsude pomohla otevrit dvere a muzu jen doporucit.

jdusizasvym

« Odpověď #4 kdy: 26. 06. 2018, 23:06:34 »
Stáže jsou otročina... O ničem...

ttxx

« Odpověď #5 kdy: 27. 06. 2018, 16:18:34 »
it staz = otrok z vlastni vule...

normalni clovek (klidne i student) pujde za normalni mzdu it rovnajici se casu kterej bude delat.
a pakove co delaj zdarma nech si uvedomej ze nic neni zdarma tak nech nedelaj charitu..... firmy prachy maj, jen o ne musis mit zajem)))

jdusizasvym

« Odpověď #6 kdy: 27. 06. 2018, 20:47:34 »
it staz = otrok z vlastni vule...

normalni clovek (klidne i student) pujde za normalni mzdu it rovnajici se casu kterej bude delat.
a pakove co delaj zdarma nech si uvedomej ze nic neni zdarma tak nech nedelaj charitu..... firmy prachy maj, jen o ne musis mit zajem)))

Přesně tak. I junior programátor, jehož účel je především být vychován a vzděláván si vydělá rozumné peníze. Je proto nesmysl, aby někdo chodil dělat lacino, nebo zdarma. Zaměstnavatel je happy, ale ostatní "kolegové" tomuto dobrovolnému otrokovi moc nepoděkují, protože deformuje hodnotu vývojáře.