Instalace balíčku bez otázky y/n

oxymoron

Re:instalace balíčku bez otázky y/n
« Odpověď #15 kdy: 11. 04. 2013, 11:17:13 »

Přesně tohle je to, proč dost lidí nevydrží u Linuxu ... protože jim zkušenější dávají najevo, že jsou pro ně vlastně přítěž. Což poněkud hází klacky pod nohy všem, kteří se snaží naopak Linux mezi lidi dostat.

Pak zbývají dvě možnosti: buď se smířit s tím, že s rozšířením Linuxu takových lidí přibude, a prostě s nimi mít trpělivost, nebo se smířit s tím, v rámci boje za to, aby lidé pracující s Linuxem pracovali především profíci, se smířit s tím, že počet uživatelů Linuxu bude srovnatelný se statistikou chybou vyhodnocování počtu uživatelů jednotlivých OS.

Protože je dnes problém v tom, že jsou lidi líný, na nic nechtěj přijít sami a radši napíšou jakoukoliv kravinu na fórum s tím, že jim všechno někdo udělá místo toho, aby se pokusili najít řešení sami.

Já si nemyslím, že je to lenorou. Kdysi dávno byly počítače jenom pro "vyvolené", a kdo ho chtěl používat, musel se o něm něco naučit. Jenomže jak šel čas, z počítačů se stala masová záležitost. Což znamená, že se k nim dostanou i lidi, kteří o nich nevědí vůbec nic. Co se týkalo počítačů, se nyní týká Linuxu. doba, kdy Linux používali jenom vyvolení a odborně vzdělaní, je pryč. Linux se dostává do rukou i "běžným spotřebitelům", v rámci boje, aby Linux začalo používat víc lidí. A teď, co je cílem: aby Linux používalo co nejvíc lidí a to i pro vážnou práci, nebo aby to stáloe byla jenom "hračka", pro lidi, které baví se v tom šťourat, zkoušet a hledat řešení?

Re:Instalace balíčku bez otázky y/n
« Odpověď #16 kdy: 11. 04. 2013, 11:33:18 »
Na druhou stranu, pokud ty nechceš odpovídat přívětivě a trpělivě, tak existuje taky varianta, že nemusíš odpovídat vůbec.
No tak to je výborný. Kapitán zhnuseně odešel, protože sklidil výprask za to, že se dovolil dát na trh nabídku. A já bych teda asi taky měl odejít, protože jsem si dovolil odpovědět jak mi zobák narostl, což údajně dělá OSS špatnou pověst...  A to je prosím ta spolupracující tolerantní "komunita". Uff.

Když už ti teda tak leží na srdci ta přívětivost, stačilo napsat sluníčkovou odpověď ve stylu "Milý Petře, z Mirka si nic nedělej, to je magor. Já to odpovím líp. Takže: ta klávesa s takovou tou dvojitou vlnovkou dole, to je písmeno M jako Maminka. ... [padesátistránkový elaborát] jsem moc rád, že jsem ti mohl pomoci". Určitě tím dosáhneš, že bude mít Linux v ČR 57% na desktopu ;)