Výpadky příjmu satelitní TV

3ugeene

Výpadky příjmu satelitní TV
« kdy: 26. 03. 2013, 10:26:47 »
Zdravím, našim jsem rušil analogovou UPC kabelovku, protože byla drahá a měla strašnej obraz. V březnu jsem jim koupil satelitní přijímač Mascom MC2000USB a irdeto kartu od skylinku pro příjem českých programů.

Všechno jede ok, satelit ukazuje plnej signál i kvalitu přenosu, jenže mi včera otec řikal, že pravidelně vypadává program (říkal třeba 9x) a objeví se hláška, že je program kódovanej. Po chvíli to údajně zase naskočí.

Jelikož jde satelitní technika mimo mě, rád bych se zeptal, jestli to je normální (při plným signále) a kde se to dá popřípade reklamovat, jestli u výrobce přijímače nebo karty skylink. Je to docela otravný, hlavně když si pořad nahráváte.

Dík

Re:Výpadky příjmu satelitní TV
« Odpověď #1 kdy: 26. 03. 2013, 14:47:50 »
Obávám se, že skylink to řešit nebude, protože to není podporovaný skylink ready přijímač. Výrobce to řešit nebude, pokud s FTA programy není problém. A zákazníkovi zbudou oči pro pláč :)

alfi

• 339
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 26. 03. 2013, 16:08:39 »
ještě by pomohla info, jestli se to děje na všech kanálech, nebo jen na některých - nekódovaných, HD, horizontální-vertikální polarizace..
obecně bych tipoval v tomhle pořadí
- správné natočení paraboly, příp. taky její velikost (na HD programy je třeba 80cm a větší)
- volné uchycení antény (původně mohla být ok, teď docela fouká, mohla se pootočit)
- signál se zhorší v zimě, když na parabolu/LNB hodně nasněží
- pak už jen obvyklé kvalita koaxu na svodu, připojení konektorů..
- občas se někomu povede namontovat parabolu bez přímého výhledu, příp. za stromy (ale ty ještě listí nemají :) )

pokud se to po chvíli spraví samo, v boxu bych to spíš nečekal. ale test s jiným boxem taky není k zahození (nejlépe stejný, ale i jiný = pokud se projeví i tam, je to jednoznačně anténa nebo svod), příp. podívat se po upgradu sw

jinak tady máme taky www.digizone.cz, kde bude zkušených odborníků mnohem víc :)

3ugeene

« Odpověď #3 kdy: 26. 03. 2013, 16:17:53 »
díky za odpovědi.

Dělá to stopro jen s kódovanými a to jak HD, tak i SD. Anténu nemáme svoji, ale jsme připojený na společnej satelitní rozvod v paneláku, na střeše je čtveřice parabol pro dvě Astry, Thor a ještě něco.

jinak předím měl otec sd satelit jen s nekódovanýma programama a všechno ok...  Podle mě tam je nějakej problém v oblasti kódování

erneso

« Odpověď #4 kdy: 26. 03. 2013, 16:30:44 »
Pokud Mascom používá dekódovací CI modul, bude možná problém mezi modulem a kartou. Zkusil bych přístroj vypnout, vytáhnout CI modul, zkontrolovat zda je karta dobře zasunuta a vložit zpět do přístroje. Přístroj zapnout a nechat běžet na ČT1 třeba 30 minut (přijdou zápisy, kódy na kartu). Možná to pomůže.

3ugeene

« Odpověď #5 kdy: 26. 03. 2013, 16:49:07 »
jojo, to určitě zkusím, napadlo mě s tou kartou zakvedlat, s modulem taky, třeba to pomůže

Mirek

« Odpověď #6 kdy: 26. 03. 2013, 17:26:15 »
podobný (řekl bych spíš přesně stejný) problém mám s přijímačem Vantage, kde mám CI modul certifikovaný Skylinkem Irdeto Neotion CA+
tak jsem kontaktoval podporu Skylinku a dostal jsem následující odpověď:

V tomto případě je k dispozici nový software, který odstraňuje - hlášení typu „Zakódovaný kanál“ a vysazování dekodéru během sledování filmu a následné „zamrzání“.

Upgrade modulu provedete přes OTA servis Skylinku z Astra 23.5°.
Přepněte přijímač na transpondér 12,070 GHz – tj. na některý z těchto programů :
- PRIMA COOL
- PRIMA LOVE
- PRIMA ZOOM
- NOVA (SD vysílání)

1) Vstupte do menu přijímače – menu Dekódovacího modulu Irdeto CI+CAM
2) V menu modulu najeďte na řádek Nastavení (Setting) a stisknete OK.
3) Najeďte na řádek Stahování software ( Software download) a stisknete OK
4) Zobrazí se hlášeni o možnosti nového software – potvrďte OK.
5) Průběh stahování se zobrazuje v % na obrazovce a trvá cca 15 minut.
6) Po dosaženi 100% se zobrazí hlášení o úspěšném ukončení.
7) Nyní vypněte a zapněte přijímač (tím se provede Reset modulu) a je to hotovo.

toto jsem právě teď udělal, takže zatím nevím, jestli to pomohlo, to se pozná až časem

3ugeene

« Odpověď #7 kdy: 26. 03. 2013, 18:13:24 »
diky moc za odpoved, taky jsem to zkusil a fakt se novej firmware stahuje, sice je to nejaky kously na 10%, ale uvidime :D

Mirek

« Odpověď #8 kdy: 26. 03. 2013, 19:47:12 »
jinak teď jsem zjistil, že se první upgrade fw nepovedl, takže mi to stále hlásilo, že je možné stáhnou novou vezi, takže až třetí pokus byl úspěšný, tak jsem zvědav...

3ugeene

« Odpověď #9 kdy: 26. 03. 2013, 20:11:30 »
jo, delal jsem to asi dve hodiny, nejdriv se to zaseklo na 10%, restart, pak na 50%, restart, na 60%, restart a az na posledni pokus se to povedlo  ::) ::) Uvidime, jestli to nepujde, tak jim to osobne nacpu kamkoliv...

ale diky moc za radu/y dam vedet, jestli je to ok

Mirek

« Odpověď #10 kdy: 26. 03. 2013, 23:00:01 »
tak za celý večer žádný výpadek, tak to nechci zakřiknout, ale mě to nejspíš pomohlo

3ugeene

« Odpověď #11 kdy: 27. 03. 2013, 08:03:18 »
taky doufam, otec je v duchodu a televize je jedina radost, kterou ma, tkze by to nebylo spatny...