Kamera rozbíjí sériový port na RPi

petr0707

Kamera rozbíjí sériový port na RPi
« kdy: 22. 10. 2015, 09:59:27 »
Dobrý den,

mám k raspberry pi připojený GPS modul NEO-6M viz. návod http://www.gtkdb.de/index_36_2511.html Data z gps modulu se dají v pohodě vyčítat, ale až do doby dokud nezapnu pi kameru. Po zapnutí kamery začne GPS modu posílat do raspberry nevalidní data (GPS dokáže sám určit validnost dat). Problém se stává i když použiju pro čtení dat z gps modulu minicom. Nesetkali jste se někdy s podobný problémem? Mám raspberry pi 1 verze z 512MB ram. Raspbian mám nejnovější. Díky všem kdo odpoví.
« Poslední změna: 22. 10. 2015, 23:20:14 od Petr Krčmář »

Dzavy

Re:Problém se seroivou komunikaci na Raspberry pi
« Odpověď #1 kdy: 22. 10. 2015, 11:19:37 »
Tipuju to na problem s napajenim...

Dzavy

« Odpověď #2 kdy: 22. 10. 2015, 11:48:51 »
Tipuju to na problem s napajenim...

http://www.satsignal.eu/ntp/Raspberry-Pi-NTP.html

"The transient in the middle of the graph is when a second device was connected to the 5 V line from the USB."

Takze to asi citlivy na napajeni bude.

karel2

« Odpověď #3 kdy: 22. 10. 2015, 12:28:56 »
ano rasspberry docela dost papa a pokud sis ho koupil i s adapterem tak ten sotva uzivi jeho a ne jeste kamerku nedej boze se zaplima diodama

ja todle zase resil s usb prevodnikem na rs232 protoze jsem potreboval dva a picko ma jen jeden, plus wifi karta a kazdou chvily to nefungovalo a kdyz sem pridal flesku tak papa dokonce parkrat i poskozeni sd karty

reseni koupil sem si usb hub s napajenim 2A a vse od te doby frci jak ma a to z toho habu napajim i to picko, lze rict ze ty adaptery co k tomu do sady prodavaj jsou pekny .....
Setkal sem se i s adapterem ktery picko rozjel tak tak a kdyz clovek dal kabel do sitovky zvisil se odber a bum

petr0707

« Odpověď #4 kdy: 22. 10. 2015, 12:37:10 »
Děkuji, Raspberry jsem napájel z usb notebooku, ale nestalo se mi, že by se raspberry třeba vyplo. Když jsem raspberry napájek z nabíječky telefonu (300 mA) tak se Raspberry po zapnutí kamery skutečně restartovalo.... ale vyzkouším použít pořádný zdroj.... Spíš si myslím, že Raspberry 1 verze by mohlo mít problém přímo s měničem napětí co je na něm.... viz. článek http://www.root.cz/clanky/nocni-lovy-beze-zbrani-s-raspberry-pi/

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 22. 10. 2015, 12:57:11 »
300 mA je tedy dost pod pozadovanou hodnotou. Tusim, ze se obvykle doporucuje zdroj 2 A, i kdyz tedy nevim, jak to pres ten pitomy mini USB konektor ma lezt.

Mirek

« Odpověď #6 kdy: 22. 10. 2015, 14:48:27 »
300 mA je tedy dost pod pozadovanou hodnotou. Tusim, ze se obvykle doporucuje zdroj 2 A, i kdyz tedy nevim, jak to pres ten pitomy mini USB konektor ma lezt.
Přesně tak.

« Odpověď #7 kdy: 22. 10. 2015, 16:58:15 »
Odhadem nutny minimum pro spolehlivy provoz je 1500mA (pouzivam sam s B+), pokud mas vic periferii, radsi 2A...
Ale pozor, neni dobry napad pouzivat bezny nabijecky na mobil - ty nekdy nemivaji tak tvrdy zdroj a dohani to vyssim nez standardnim napetim. I kdyz by to treba fungovalo, pod zatezi se opet muzou vyskytnout problemy.