Záloha a neznámý souborový systém

lons

Re:Záloha a neznámý souborový systém
« Odpověď #15 kdy: 16. 01. 2013, 21:55:26 »
Nemas nastavene prava tym kopirovanim na ten fs sa ti zmazali.

# chmod +x /mnt/arch/bin/bash
# chroot /mnt/arch /bin/bash

Preco si nespravis zvlast system na experimenty. takto len zbytocne nervacis, mas tam zive data a riskujes.
cez rsync sa obvykle nezalohuje na neunixoidne filesystemy z viacerych dovodov (lomitka, kodovanie, utf-8 diakritika) najprv sa TARuje.

zda sa mi ze len bezcielne stale nieco skusas mas aj nejaky studijny ciel, odporucam zozen si vsetky knizky pojde ti to lepsie

pokial chces pomoct linuxu z nejakych dovodov tak samotnym testovanim bez nahlasovania bugov resp produktivneho vysledku moc
nepomozes len zdrzujes ludi napr mna .. ok bye

« Odpověď #16 kdy: 17. 01. 2013, 00:31:04 »
 Ako som mal vediet ze pomaly system je prave kvoli btrfs? Problem je aj s tou zalohou, niekto povie rsync, niekto povie dd, niekto povie tar. Keby tam nebol btrfs, robim to bezne cez acronis trueimage, doteraz ziadne problemy... cakal som od btrfs vela....a velmi som sa sklamal. Nie je to fs urceny, resp. este vhodny kvoli fragmentaci do produkcneho systemu, a dobrych par rokov este nebude.
Napisem vyvojarom btrfs, co mi to robilo, o to sa bat nemusis.

Nakonieco som nanovo nainstaloval archlinux, ako vzdy s archom, vyskystol sa problem s mesou, je tam nahlaseny bug na 3D, takze majte nainstalovanu vesu.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 17. 01. 2013, 08:46:59 »
Nemas nastavene prava tym kopirovanim na ten fs sa ti zmazali.

# chmod +x /mnt/arch/bin/bash
# chroot /mnt/arch /bin/bash

Preco si nespravis zvlast system na experimenty. takto len zbytocne nervacis, mas tam zive data a riskujes.
cez rsync sa obvykle nezalohuje na neunixoidne filesystemy z viacerych dovodov (lomitka, kodovanie, utf-8 diakritika) najprv sa TARuje.

zda sa mi ze len bezcielne stale nieco skusas mas aj nejaky studijny ciel, odporucam zozen si vsetky knizky pojde ti to lepsie

pokial chces pomoct linuxu z nejakych dovodov tak samotnym testovanim bez nahlasovania bugov resp produktivneho vysledku moc
nepomozes len zdrzujes ludi napr mna .. ok bye
chmod na ntfs nefunguje..