Podvod s placenými SMS

Majo

Re:Podvod s placenými SMS
« Odpověď #15 kdy: 05. 01. 2013, 12:19:38 »
Moja osobna skusenost s Telekom SR je taka, ze som dostal pred 7 rokmi (vtedy to bol este Eurotel) SIM (easy) od rodinnej priatelky, kt. bola na jej meno. Mala ju asi 2 dni a po cca 6 rokoch mi volalo nejake call centrum a oslovili ma jej priezviskom.

Matej

Re:Cesti poskytovatele mobilnich komunikacnich sluzeb a jejich praktiky
« Odpověď #16 kdy: 05. 01. 2013, 18:04:36 »
[To: To je jedno]

Jestli provolává Telefonica, nebo jiná firma je jedno. Jde o to, že Telefonica prodá tvůj kontakt (číslo), rozvedu dále. Napřed ještě ale k prozváněcímu problému. Telefonica zřejmě má nějakou páku - a i když prozvánějící ústředny patří jiným firmám (ano jsou známy, zkuste vyhledávat v databázích "kdo mi volá a spol") - ví jak zabránit, aby byl zákazník obtěžován když pravidelně generuje zisk. Víte jak je nervující nebrat prozvánění (spíše nereagovat na prozvánění, oni většinou jen jednou crnknou).

Pokud se týká SMS výzev/nabídek, tam Telefonica přímo zprostředkovává komunikaci. Zřejmě nejsem jediný kdo uráží a vyhrožuje jejich zákazkníkům a tak komunikaci někdo filtruje, nebo třídí. Jak uvádím, zkuste jim pohrozit, nebo urazit jejich zákazníka a budete mít od tohoto typu reklam dočasně klid. Lepší je ovšem klasická blokace, jakou služba umožňuje.

Ty prozváněče jsem uvedl záměrně, protože právě lidé kteří iniciativně telefon zvednou, třeba aby dotyčné odkázali do patřičných mezí, uslyší jen zavěšení (ne člověkem, zpravidla jde o automat) a pak teprve, od jinud, příjde zákeřná nabídka. Nejde o bombardování nabídkami na prodloužení ptáka, či větší dudy... kapišto?!

Jenda

« Odpověď #17 kdy: 05. 01. 2013, 18:33:47 »
Nemyslím, že se ten trojan dokáže připojit na operátorovu website/callcentrum, zadat heslo a nějak se pronavigovat nabídkou do nastavení premium sms... ;-)
Minimálně u českého TMO se dá skoro všechno nastavit odesláním magické sekvence typu 1A#58AN jako SMS na 4603.

« Odpověď #18 kdy: 05. 01. 2013, 18:58:38 »
Nechapu, me otravujou jen ruzny banky, operator a tak. Nikdy neprozvoni, vzdy mluvim s operatorem. Kdyz mam zmeskane volani a cislo neznam tak zpatky proste nevolam. Kdyz mi neco nekdo nabizi tak ho ignoruju - protoze kdyz neco chci/potrebuju tak se po tom sam zacnu shanet.
Děkuji za možnost editace příspěvku.