Odhadovana cena Lenovo T500

cyp

Re:Odhadovana cena Lenovo T500
« Odpověď #15 kdy: 29. 12. 2012, 14:59:51 »
si upad, ne?
lenova a prirazka v bazaru za konstrukci?
snad leda prirazka za blbost.

To bych spis videl na problem cloveka, ktery s tim manipuluje.

jasne a proc teda ten servis co nestiha terminy...

s venjsimi plasty zadny problem. ale vnitrni dil okolo klavesnice proste nevydrzi denni 12h pouzivani. v kanclech to ma kazdy v doku s externi klavesnici, aby se neosahala a slo to odkoupit a prodat. kdo ten laptop skutecne pouziva jako laptop, tak vi, ze je to smejd.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #16 kdy: 29. 12. 2012, 17:02:15 »
si upad, ne?

s venjsimi plasty zadny problem. ale vnitrni dil okolo klavesnice proste nevydrzi denni 12h pouzivani. v kanclech to ma kazdy v doku s externi klavesnici, aby se neosahala a slo to odkoupit a prodat. kdo ten laptop skutecne pouziva jako laptop, tak vi, ze je to smejd.

No tady by to asi chtělo blíže specifikovat "používání jako laptop". T500 je celkem držák, to s tou klávesnicí slyším poprvé. Ale budiž, někde mohou mít ve směrnici "mějte to v docku a používejte všechno externí". Pokud však člověk není hovado, tak ten stroj osm let vydrží bez problému. Budou se měnit jen běžné věci. Také se mu musí dostávat základní údržby a ne že ho za ty léta nikdo neprofoukne. No a když je člověk hovado, tak zničí úplně všechno. To je prostě fakt.

cyp

« Odpověď #17 kdy: 29. 12. 2012, 18:30:28 »
si upad, ne?

No tady by to asi chtělo blíže specifikovat "používání jako laptop".
...
Také se mu musí dostávat základní údržby a ne že ho za ty léta nikdo neprofoukne. No a když je člověk hovado, tak zničí úplně všechno. To je prostě fakt.

je to marny, je to marny, je to marny tady neco vysvetlovat o aktualnim stavu veci.

Zopper

• 918
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 29. 12. 2012, 18:54:03 »
Pokud v servisu dělají tři lidi a z toho jen jeden je technik, musí se čekat na náhradní díly... tak jasně, že to stíhat nebudou.

PS: Nevím, jak to v tom servisu vypadá, ale hodnotit kvalitu výrobku podle rychlosti servisu je fakt mimo...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #19 kdy: 30. 12. 2012, 15:47:53 »
si upad, ne?

No tady by to asi chtělo blíže specifikovat "používání jako laptop".
...
Také se mu musí dostávat základní údržby a ne že ho za ty léta nikdo neprofoukne. No a když je člověk hovado, tak zničí úplně všechno. To je prostě fakt.

je to marny, je to marny, je to marny tady neco vysvetlovat o aktualnim stavu veci.

Předpokládám, že nepíšeš o autorizovaném servisu, ten je na ThinkPady jeden z nejlepších a nejrychlejších. No a co se týče neautorizovaného, určitě si posílají pro díly do zahraničí, tady je to drahé jak ... a když Ti celnice nesmyslně něco blokne, tak s tím většinou nehneš. Prostě až bude mít celník náladu, tak to pošle dál.

tadeas

« Odpověď #20 kdy: 30. 12. 2012, 16:08:03 »
Já na opravu prasklého spodního krytu na T420 v autorizovaném servisu čekal 6 týdnů...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #21 kdy: 30. 12. 2012, 17:11:33 »
Já na opravu prasklého spodního krytu na T420 v autorizovaném servisu čekal 6 týdnů...

Pak změnit autorizovanej servis a tento nahlásit. Nic jiného mne nenapadá. Já ThinkPady nasazuji přes deset let a tuto zkušenost nemám. Ale chápu, že se to někdy může sejít. I po těch letech, kdyby se to stalo mému servisu, asi bych to pochopil. Ono to není ani tak o servisu, jako o člověku.

brk

« Odpověď #22 kdy: 30. 12. 2012, 17:36:33 »
Má R400 ležela v servisu asi týden. Jelikož se nic nedělo, tak jsem se servisem domluvil, že si notebook stáhnu zpět k sobě a přivezu znovu, jak bude k dispozici díl, na který se čekalo, což bylo za další dva týdny. Opava tedy suma sumárum trvala 3 týdny. Slušné skóre na notebook s dokoupenou zárukou Next Business Day On Site.

Na druhou stranu s HP mám ještě horší zkušenost. Tam šlo o server taky s NBD zárukou. Přijel servisák, mrkl na server, pokrčil rameny a řekl něco ve stylu "to je základní deska. Budeme ji mít tak cca za dva týdny" a odjel. Ze strany HP bylo vše v pořádku, protože jejich servisní partner zahájil opravu následující pracovní den, tak jak měl.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #23 kdy: 30. 12. 2012, 20:25:05 »
Má R400 ležela v servisu asi týden. Jelikož se nic nedělo, tak jsem se servisem domluvil, že si notebook stáhnu zpět k sobě a přivezu znovu, jak bude k dispozici díl, na který se čekalo, což bylo za další dva týdny. Opava tedy suma sumárum trvala 3 týdny. Slušné skóre na notebook s dokoupenou zárukou Next Business Day On Site.

Na druhou stranu s HP mám ještě horší zkušenost. Tam šlo o server taky s NBD zárukou. Přijel servisák, mrkl na server, pokrčil rameny a řekl něco ve stylu "to je základní deska. Budeme ji mít tak cca za dva týdny" a odjel. Ze strany HP bylo vše v pořádku, protože jejich servisní partner zahájil opravu následující pracovní den, tak jak měl.

Ona vůbec ta záruka do do druhého dne ... ani Dell na tom není nikterak dobře. Spíše tahají z lidí peníze. Je to o tom, že si člověk něco zaplatí, ale firma to slíbí, ale negarantuje ... vlastně platíš jen to, že se o to začnou zajímat. Přitom, když si zaplatíš součástku v číně, tak do deseti dnů je tady ... takže jsou pomalý jak šneci.

icu

« Odpověď #24 kdy: 31. 12. 2012, 01:01:57 »

Ona vůbec ta záruka do do druhého dne ... ani Dell na tom není nikterak dobře. Spíše tahají z lidí peníze. Je to o tom, že si člověk něco zaplatí, ale firma to slíbí, ale negarantuje ... vlastně platíš jen to, že se o to začnou zajímat. Přitom, když si zaplatíš součástku v číně, tak do deseti dnů je tady ... takže jsou pomalý jak šneci.

Nevím, s Dellem mám za poslední tři roky tři reklamace a nemohu říct křivého slova. Odešla mi klávesnice asi měsíc před koncem záruky, vyměněna druhý den (sám jsem byl přitom v terénu u Nových Zámků a museli jsme se se servisákem chvíli "nahánět"), pak mi odešla baterie asi u tři měsíce starého NTB (došla přes UPS do 30 hodin od nahlášení - na firemní helpdesk a nevím, kdy to propadlo do Dellu, starou si kurýr rovnou po krátkém vyzkoušení odvezl) a konečně se trochu rozpáral batoh dodaný s notebookem. Tam chtěli fotky a pak do týdne přišel náhradní. Možná to nebyl vždy NBD servis, ale to, co hodně otravovalo život (klávesnice a baterie), bylo vyměněno, u batohu to v tu chvíli nebyl problém funkce, ale jen estetiky. Navíc, komunikoval jsem to opět přes firemní helpdesk a Dell nabídl několik modelů, takže to zdržel i můj výběr.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #25 kdy: 31. 12. 2012, 01:23:54 »

Nevím, s Dellem mám za poslední tři roky tři reklamace a nemohu říct křivého slova. Odešla mi klávesnice asi měsíc před koncem záruky, vyměněna druhý den (sám jsem byl přitom v terénu u Nových Zámků a museli jsme se se servisákem chvíli "nahánět"), pak mi odešla baterie asi u tři měsíce starého NTB (došla přes UPS do 30 hodin od nahlášení - na firemní helpdesk a nevím, kdy to propadlo do Dellu, starou si kurýr rovnou po krátkém vyzkoušení odvezl) a konečně se trochu rozpáral batoh dodaný s notebookem. Tam chtěli fotky a pak do týdne přišel náhradní. Možná to nebyl vždy NBD servis, ale to, co hodně otravovalo život (klávesnice a baterie), bylo vyměněno, u batohu to v tu chvíli nebyl problém funkce, ale jen estetiky. Navíc, komunikoval jsem to opět přes firemní helpdesk a Dell nabídl několik modelů, takže to zdržel i můj výběr.

Tak tohle bych považoval za standard i bez rozšířené záruky ... dobrá, ne s takovou rychlostí, aby ses naháněl s kurýrem .... ale dejme tomu +/- 2dny. Přeci jen klávesnice bývá shodná s několika modely e nemít jí by bylo tak trošku už do nebe volající. To samé s baterií. No a batoh je vlastně reklama, tak se vždycky někde nějaký vyhrabe. To samé by bylo s pamětí a pevným diskem. Problém nastává u specifických věcí. Někdy to je verze základní desky, jindy typ LCD, kus šasí, repráčky atp. U serverů je to ještě horší, než u notebooků. Zrovna DELL ... na třikrát ... dvakrát přijel servisák, vyměnil desku a nefungovala. po třetím pokusu sice fungovala ale bez nějakých portů (naštěstí nebyly potřeba) a bezproblémová byla až za měsíc. Takže co člověk, to jiná zkušenost. No ono asi kdyby existovala ideální firma, tak ostaní neprodávají. Takže tohle bude vždycky takové vděčné téma. U některých lidí msí člově řvát, aby je rozpohyboval (což nemám rád). S jinými se poruše zasmějeme a jde to naprosto v klidu bez problémů. Není to o firmách, ale o zaměstnancích. Třeba chápu, že nemá cenu řvát na servisáka, jaktože nemá funkční desku, když on ji vyfasuje na skladě jako funkční. Tady selhal jiný člověk.