Výměna pamětí v notebooku

Bana

Výměna pamětí v notebooku
« kdy: 24. 10. 2012, 22:43:55 »
Ahoj,

chtěl bych si ve svém notebooku vyměnit paměť RAM. Mám tam teď DDR3 A-Data 4 GB a Samsung DDR3 2 GB oboje 1333 Mhz. Mám notebook od HP respektive sérii Pavilion G6.

Na internetu jsem našel DDR3 RAM pamět 1600 MHz a velikost 8 GB po RAMce, tudíž bych chtěl vyměnit oboje. Jde to? Nebo musím mít nějaké speciální značky?
« Poslední změna: 24. 10. 2012, 22:48:33 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Výměna pamětí v notebooku
« Odpověď #1 kdy: 25. 10. 2012, 00:22:37 »
Zjistete si v dokumentaci moba, jestli podporuje DDR3 RAM, 1600 MHz, 8 GB. Normalne tyhle pameti byvaji zpetne kompatibilni, takze pokud neprekrocite maximalni legalni velikost modulu pro dane mobo, melo by to jet, i kdyz date rychlejsi pameti (overte na Wikipedii, co rikaji o zpetne kompatibilite DDR3). Ale nekdy nejede. A videl jse i na jednom starsim Dellu, ze kdyz se daji rychlejsi pameti, nez puvodni DDR-333, tak se da dojit jen na celkovou kapacitu 2 GB, namisto 4 GB s temi DDR-333.

KapitánRUM

« Odpověď #2 kdy: 25. 10. 2012, 00:51:37 »
Někdy to bývá citlivé na výrobce modulů.
Zrovna jsem se setkal s DELLem notebookem, který odmítá všechny 8GB moduly od jiného výrobce než od Hynixu (nebo Infineonu?) a ostatní sice jedou, ale test paměti hází chyby.  >:(
Křáp jeden!

Paměť DDR3 1600 musí jet i na 1333, teoreticky i prakticky bývá lepší koupit rychlejší modul s nižším napájením, no...ale někdy si notebook prostě vybírá.

Trident

« Odpověď #3 kdy: 25. 10. 2012, 01:13:38 »
Někdy to bývá citlivé na výrobce modulů.
Zrovna jsem se setkal s DELLem notebookem, který odmítá všechny 8GB moduly od jiného výrobce než od Hynixu (nebo Infineonu?) a ostatní sice jedou, ale test paměti hází chyby.  >:(
Křáp jeden!

Paměť DDR3 1600 musí jet i na 1333, teoreticky i prakticky bývá lepší koupit rychlejší modul s nižším napájením, no...ale někdy si notebook prostě vybírá.
Dost casto se to stava. zadekL,HP,Acer. Zkuste si overit co je presne za typ originalnim modulu. Budete asi muset v krajnim pripade i pristoupit k harakiri jako preprogramovani eeprom. U nejakeho vstricneho prodejce/servisaka bych to vyzkousel na krame. Klidne nakou petku bych za straveny cas nechal chlapkovi do kapsy at neremca;) Ono litat desetkrat s modulem tam a zpatky neni vyhodna vec.

V pripade ze nejmenovany vyrobce(Lenovo) mi nabizi v oficialnim MO prodeji dany modul jako typove part number se zarukou a instrukcemi na uzivatelskou vymenu ktera mi nezrusi zaruku modul jen o 80kc drazsi nez ty same moduly jako neLenova, tak to neresim.
Pokud ale se mnou chce vy..bat tak ze moduly prodava s cenou 2x tak vyssi tak bych to uz resil. Toto je bohuzel praxe i u entry level a midrange serveru.