Právní zodpovědnost za propagaci torrentů

KapitánRUM

Re:Právní zodpovědnost za propagaci torrentů
« Odpověď #60 kdy: 17. 10. 2012, 00:08:50 »
V Turecku se dá pronajmout VPS pomocí anonymní PaySafe karty.
PaySafe koupíš na benzínce, prostě řekneš že chceš PaySafe kartu za XY a oni ti jí vyjedou.
Pak zaplatíš pomocí toho kódu, který tam je napsaný.
Pokud vynechám kamerový systém na benzínce, kam jednak můžeš někoho poslat a jednak se pásky po 14-ti dnech většinou točí, pak jde o IP adresu, kterou pro změnu zamaskuješ přes TOR nebo něco jiného a můžeš provozovat server zcela anonymně.
Mail si založíš v Turecku na nějakýho Kurda (použiješ Kurdské jméno, ulici z Kurdského města přes Google Maps) a nazdar párky.
Turci se s tím párat nebudou, až jim dojde trpělivost, prostě to vypnou, ale honit nikoho nebudou.

KapitánRUM

« Odpověď #61 kdy: 17. 10. 2012, 00:17:33 »
Výhoda Turecka je v tom, že mají lepší konektivitu než Rusáci (Istanbul je blíž), kříží se tam řada kabelů na všechny možné směry, "přepracovanou" i málo vyškolenou policii v oblasti IT a pěknou povahu v tom, že když se jim něco nechce dělat, předstírají, že ten dokument ztratili a nic neudělají. Oproti tomu dostat se do Tureckýho chládku bych nechtěl, ale Turecko není v EU a i kdyby, tak by tě tam vydat neměli, ale jak říkám, mušíš dávat pozor, bůh nesnáší jediný hřích a to je blbost. Můžeš vraždit a znásilňovat jak chceš, bůh bude spokojený, protože i zrůdy stvořil k obrazu svému, ale nesnáší blbost, jak bohu ukážeš, že jsi vůl, potrestá tě.

ondra.kl

« Odpověď #62 kdy: 17. 10. 2012, 07:11:34 »
což mám to tušení platí ve španělsku a švýcarsku.
Mohl bys  tohle svoje tušení nějak ověřit a doložit?

Nemohl protože se mi nechce plýtvat energií a časem, chtěl jsem pouze ukázat i další (teoreticky) možnou cestu jak být (možná) z obliga.

« Odpověď #63 kdy: 18. 10. 2012, 10:40:32 »
Nemohl protože se mi nechce plýtvat energií a časem, chtěl jsem pouze ukázat i další (teoreticky) možnou cestu jak být (možná) z obliga.
A k čemu je ukazovat nějakou cestu, pokud si neověříš, že skutečně funguje?

Podle jedné minuty zkoumání není legislativa v těch zemích jiná než naše...

pete

« Odpověď #64 kdy: 18. 10. 2012, 12:24:13 »
Prosim link na overene turecke VPS pres PaySafe? :)))

vokurka

« Odpověď #65 kdy: 18. 10. 2012, 21:06:11 »
Výhoda Turecka je v tom, že mají lepší konektivitu než Rusáci (Istanbul je blíž), kříží se tam řada kabelů na všechny možné směry, "přepracovanou" i málo vyškolenou policii v oblasti IT a pěknou povahu v tom, že když se jim něco nechce dělat, předstírají, že ten dokument ztratili a nic neudělají. Oproti tomu dostat se do Tureckýho chládku bych nechtěl, ale Turecko není v EU a i kdyby, tak by tě tam vydat neměli, ale jak říkám, mušíš dávat pozor, bůh nesnáší jediný hřích a to je blbost. Můžeš vraždit a znásilňovat jak chceš, bůh bude spokojený, protože i zrůdy stvořil k obrazu svému, ale nesnáší blbost, jak bohu ukážeš, že jsi vůl, potrestá tě.

Rusaci a Ukrajinci maj ale o dost lepsi infra - I 1-2ms se da. Lambdy jsou z kieva, petrohradu a moskvy primo do prahy, a dost jich peeruje v nixu. Do Istanbulu jsem se nikdy pod 20ms nedovolal.

Jinak ale bacha na to "z obliga". Je to presne jak rikas, pokud clovek neni detailne seznamen s tim jak funguji tajne sluzby kdyz jsi nekomu opravdu trnem v oku (nejaky blby torrenty nastesti jeste nikoho netrapej), byt anonymni je setsakra tezky. Zrovna turecko, tim jak je to neuveritelne zkorumpovana zeme, jim dost nahrava do ruky - viz http://www.wired.com/threatlevel/2010/07/maksik-lured-to-arrest/

KapitánRUM

« Odpověď #66 kdy: 18. 10. 2012, 23:47:37 »
Když něco i jen trochu smrdí, je lepší zůstat hóóóódně dobře schovanej.
Filmy v USA točí řekněme "polomafie" a o hudebním průmyslu je škoda mluvit, srát je není dobrý nápad.
Sice Vám domů nepošlou černocha, kterej Vás nejprve opíchá a pak zabije, ale zavřou Vás, až skončíte na čele s tím stejným černochem s megaptákem, kterej si z Vás udělá manželku. A rodinu tak ojebou, že se tvoje žena/dcera bude nechávat šoustat kýmkoliv, aby vydělala na splátku.

Článků jako je tenhle jsou spousty:
http://aktualne.centrum.cz/kultura/hudba/clanek.phtml?id=644038
A ještě víc případů se nikde nerozmazává.
Co je to jiného než "finanční vražda" nebo "uvržení do otroctví" ?
Srát mafii vážně není dobrý nápad a Linuxáři mají megaštěstí, že Microsoft je tak slušná a dobrosrdečná firma.
Bejt tohle jako filmovej průmysl, tak Linus Torvalds nejspíš už dvacátým rokem let bručí.

Takže:
Maskovat se, maskovat se, nenechat se vystopovat přes peníze.
Většina chytráků sice ví, jak se zamaskovat při vytvoření/provozu služby, ale vesměs je chytěj díky penězům.

Někdo tvrdí, že finanční systém došel už tak daleko, že každej ELEKTRONICKEJ DOLAR/EURO je digitálně podepsanej.
Takže když převedeš 10 doláčů z banky do banky přes další banku, proženeš to přes PayPal, tak pořád máš ten stejnej digitálně podepsanej dolar. Jak ho vybereš z banky, podpis se uvolní a přidělí se nějakýmu jinýmu dolaru. Jenže při výběru z banky jsi celkem slušně identifikovatelnej. Nejspíš to nebude platit pro Čínský banky, takže když převedeš peníze do Čínský banky, přes další a zpět, tak se identifikace ztratí, ale Číňani mají seníky plný doláčů a nebudou mít důvod s Amíkama nespolupracovat. Celkem věřím tomu, že digitální podpis se neztrácí při převodu z jakékoliv US banky do EU, tam a zpět, stejně tak na tom budou i Africké banky, protože Afrika je závislá na humanitární pomoci z US/EU a Japonsko je taková větší Americká letadlová loď. Převádět přes BITCOIN třeba 100 000USD mi přijde jako scifi, mohu se plést.

Další technologie zase pochází z našeho IT tábora, na základě fotografie z bankovního kamerového systému se vytváří HASH.
Ten nemá za úkol identifikovat osobu na 100%, ale říct běloch, 25 let + možnost sestavit identikit, ukládání fotografií má problém s tím, že potřebuješ hodně dat, na identikit je potřeba podstatně méně dat.
http://img.poliziadistato.it/Identikit_1.jpg
Postupně by na to měly přejít všechny US/EU banky.
Pak bude možné slušně identifikovat vkladatele.
Navíc se tím dá lehce vyhnout zákonům o ochraně osobních dat, Identikit není myslím podle nějakého verdiktu osobní údaj.

Tj. pro to zůstat ve skrytu jsou potřeba základní věci jako:
A) anonymní peníze, proto PayPal omezuje anonymní vklad, ale banky mají kamerové systémy a postupně najíždí na výše uvedený systém
B) hodně dobré maskování, čisté elektronické peníze se dají získat například prodejem přes Ebay
C) několikrát vyprané spojení datové spojení, prohlížeč vlastně není anonymní ani řácky vypraný, proto se hodí anonymní VPS s Xserverem, kam půjde nahodit vlastní prohlížeč a pak po sobě včas uklidit
D) mít možnost to vždy na někoho hodit, nejlépe na nějakého politika, šmejda, kterého když zavřou, bude to jen pomoc spravedlnosti
...atd, atd....
E) TOR je pěkná služba, ale prý část serverů přímo provozuje velký bratr a navíc mají pro nás nepředstavitelné systémy, jak čmuchat v datech. Nedivil bych se, kdyby ty TOR routery kopírovaly stream přímo do datových center v USA, ostatně se tam prý posílají neuvěřitelná množství dat. Proto bych TOR použil jen v nějakém meziskoku. Samozřejmě na každý meziskok jsou potřeba jiné a jinak vyprané peníze, protože jak půjdou skoky spojit pomocí peněz, byla celá snaha naprd.
F) Nejjednodušší je ovládnout nějaký zombienet. "Klienta" si stáhnete z internetu, dekompilovat ho, nebo alespoň ve wiresharku sledovat jak a s kým komunikuje, naučit se krást zombie a šlohnout si pár strojů. Řekněme že nedávno si někdo potřeboval půjčit pár strojů a tohle bylo nejrychlejší 8) a aby byl hodný, virus po skončení práce zablokoval.

Já osobně bych si netroufl "srát velké ryby".
Jak se jeden takový chytrák prozradil....přišel mu mail s obrázkem umístěným na serveru stopaře.
Lup a byli o X skoků blíž.

Jestli chcete zůstat anonymní, začněte se nejprve nějakou dobu živit jako stopaři.
Trénovat můžete hned, stačí poslat odpověď na nějaký z mailů "jsem z Ugandy a mám v Nigérii sto miliard dolarů", velice rádi budou spolupracovat a vystopovat je velmi snadné.
Za pár let získáte skill a zjistíte, že zůstat opravdu dobře skrytý je dost velký problém.

Překvapivě účinná metoda je prodávat levné ADSL/VDSL modemy ;D
"Prodám DSL modem co stojí v krámě 1000 za 500"
Modemy mívají čtyři porty, na jeden pověsíte svoje vlastní zařízení a přes pár drátků se píchnete k ROM.
Nedávno jsem viděl jeden krásný prototyp.
Raspberry Pi schovaná uvnitř ADSL modemu včetně funkčního propojení do ROMky.
To propojení do ROM je tam k vůli tomu, aby si RASPBERRY dokázalo stáhnout její obsah a poslat Vám změněné heslo.
Na to není potřeba žádný velký skill, stačí obyčejný dump a vy už si s tím někde pohrajete.
Posílání je ideální na mail. Raspberry Pi uvnitř si oproti tomu stahuje řídící příkazy z nějaké webové stránky.

...ten jeden nefunkční port na modemu Vám skoro všichni odpustí + získáte anonymní peníze, balík se dá poslat anonymně a když Vám nezaplatí, nic se nestane, zařízení si nechá a bude ho používat i když nezaplatí....
No a máte vlastní "permanentní" zombie.
Kdo by rozdělával modem a hledal v něm štěnici.
Atd, atd, možností je moc, ale stopaři jsou dobří.

KapitánRUM

« Odpověď #67 kdy: 18. 10. 2012, 23:53:25 »
se píchnete do ROM

Tou ROM samozřejmě myslím FLASH s firmwarem a nastavením.

KapitánRUM

« Odpověď #68 kdy: 18. 10. 2012, 23:55:32 »
Zeptám se, jestli můžu zveřejnit fotky toho modemu s Raspberry uvnitř.

pete

« Odpověď #69 kdy: 19. 10. 2012, 11:10:42 »
no do p**i ...

pan rum, ak som na zaciatku bol o svojom projekte presvedceny ako nikto tak teraz som na vazkach, hlavne pri predstave ako cernosi sulozia s mojou zenou...

ok polozim otazku abstraktnejsie, prosim precitajte si ju a povedzte mi na to vas nazor:

CO KEBY SOM JA VLASTNIL LEN FRAMEWORK? Povedzme ze nakodim webservis ktory bude prezentovat ludmi zvoleny obsah.

ROZDIEL OPROTI MEGAUPLOADU: Ja nebudem hostovat data, budem hostovat len hyperlinky.

Napriklad pride peter a vytvori si kniznicu s nazvom "MNAM" a umiestni tam 30 najlepsich receptov. Hocikto si pozrie "mnam" bude mat skvely obed. No a potom pride Ivan a vytvori kniznicu "najlepsie torrentove serialy" a tam bude 30 najlepsich serialov s LINKAMI, na PIRATEBAY. Bude tam meno serialu, obrazok, a link. NIC VIAC - a cele to uploadol sam IVAN.

A teraz este o skok dalej a to je uz extrem podla mna - viem to spravit tak, ze IVAN data nebude nahravat na server ku mne ale ich nahra na nejaky svoj server vo forme XML a na mojej stranke len olinkuje na "zauimavy" obsah.

Cielom mojej webky bude "zdielanie" ale vlastnych "kniznic" budem mat malo. Nejake ubuntu, nejaka nelicensovana muzika atd.. a potom tam budu moct ludia linkovat svoje data....

JA BY SOM NEHOSTOVAL NIC. Non, nichts, niente.

Myslite ze by to pomohlo? Ze ja som vytvoril webku an sharovanie, receptov, a fotiek a cohokolvek ale nechcel som aby tam ludia davali odkazy an torrenty?

Myslim ze tam by mi nikto nemohol nic vycitat, co je ale DRUHA vec ktoru chcem spravit je na webke napisat statistiku : "najpouzivanejsich" kniznic - a takpovediac ich nepriamo ponukat novym navstevnikom... bola by to hola statistika, proste napouzivanejsi FEED je XZXZ.... a ludia by si ho kukli a uz by videli obsah...

Bol by som ja ako prevazkovatel takejto sluzby zodpovedny za ciny inych? Samozrejem by som mal urobene rozhrania aj pre oznamovanie "zleho obsahu" ktory by som raz mesacne mazal...

hmm? To mi pride uz velmi podobne tomu ako keby som na FB stranke zacal linkovat magnetlinky, tak nikto nebude sudit FB ne?

Prosim ukludinite ma trochu xD

« Odpověď #70 kdy: 19. 10. 2012, 11:46:00 »
Napriklad pride peter a vytvori si kniznicu s nazvom "MNAM" a umiestni tam 30 najlepsich receptov. Hocikto si pozrie "mnam" bude mat skvely obed. No a potom pride Ivan a vytvori kniznicu "najlepsie torrentove serialy" a tam bude 30 najlepsich serialov s LINKAMI, na PIRATEBAY. Bude tam meno serialu, obrazok, a link. NIC VIAC - a cele to uploadol sam IVAN.
1. Čím by se to lišilo od wiki nebo fóra? Tam si můžu taky dávat roztříděné hyperlinky. Fór, kam lidi dávají linky na pirátský obsah, jsou mraky. Proč programovat další?

2. Pokud by to bylo něco víc a začalo by to být populární, logicky se ozvou vlastníci linkovaného obsahu a budou požadovat stažení linků. To je spousta ruční práce, čili spousta peněz. Za chvíli tě to přestane bavit a kompletně to zavřeš.

3. Pokud budeš jakýmkoli způsobem lidem usnadňovat nelegálním způsobem získat copyrightovaný obsah, tak jako tak riskuješ žalobu. Pokud ji riskovat nechceš, tak se na tom prostě nepodílej, co k tomu víc říct?

pete

« Odpověď #71 kdy: 19. 10. 2012, 12:21:03 »
ok :)

nj Mirku premyslim ale dobre dik za info .. ted me ty fota uklidnili ...

no ja to abstrahuju jak to jenom de aby nebylo jasne o co de :) ale drive nebo pozdeji to sem stejne hodim ...

du do toho, bude to framework, a lidi (a i ja) si tam, anonymne nahazu veci ... a rucni prace to je fuk :) az se ozvvou smazu to..

ok stejne dik ! :)

Waseihou

« Odpověď #72 kdy: 19. 10. 2012, 15:17:58 »
Jaký význam to vlastně má? Warezáckých fór jsou přece mraky, pro náročnější uživatele jsou zde privátní trackery. Jediné co mě napadá je snaha o zvýšení návštěvnosti právě tím, že tam bude pirátský obsah. Tam ale zas hrozí deindexace google, takže to nepřinese nic. Pokud jde o to umožnit co nejvíce BFU sehnat pirátský obsah, tak tam nejlépe pomůže DeBFU akce, tedy článek o tom, jak hledat (třeba googlem na chillingeffects.org) a jak stahovat (návod na bittorrent klient). I toho jsou ale mraky. Není důvod dělat další pirátské sajty, co má perspektivu je hledat cesty jak zajistit stahovačům i sdílečům bezpečnost pro případ přitvrzení legislativy.

Takže se nám pete pochlub důvody, proč to chceš dělat ;) Nebo je to jenom nějaký pokus o rozjetí diskuze? Napadá mě ještě, že jsi součástí tajné služby která mě sleduje, a toto byl pokus ověřit, jestli stále existuji a jsem aktivní. Na to stačilo se zeptat rovnou - je anarchista Waseihou ještě pořád aktivní záškodník? Odpověd je, že vzhledem k pracovnímu vytížení jsou mé aktivity značně omezeny, momentálně když mám trochu času a náladu tak lehce překládám RetroShare...

Systém má svůj nástroj jak zajistit aby se lidi necukali - práce 8 hodin denně je dostatečný zabiják pro nějaké větší aktivity. Je to sice konspirace, ale myslím že na tom něco bude. Je-li totiž byť i jen pouhé jedno procento konspiračních teorií pravdivých, proč by zrovna tato jedna nemohla patřit mezi ne? Divide et impera...

pete

« Odpověď #73 kdy: 19. 10. 2012, 17:36:59 »
potrebuju an to odhadem jeste 2 tyzdny (tyzden kodeni a grafika, tyden testy a testy a testy) .. sedim u toho ted 3 den .. a makam o 106 :) ale jak rikam pak to sem postnu ... neboj

a P.S.: Nejsem z tajne :) I kdyz sem se jim hlasil na cyberoddeleni, a vzali me :) ale jak mi rekli plat a musim prodat nebo prepsat firmu tak sem se na to vysral :) a do jine nez zeme meho puvodu me nechteli :)

njn kazdoapdne chce to jeste nejaky cas ... neni to zadna velika novinka ale tupe forum to nebude :) mysli mze to lidi muze zaujmou :)