Po instalaci Mintu se nemůžu přihlásit

Petr

Po instalaci Mintu se nemůžu přihlásit
« kdy: 14. 11. 2012, 11:25:15 »
Prosím o radu, než to jednou pro vždy sprovodím z kompu, nainstaloval jsem Linux Mint ve Windowsích abych nejdříve zjistil jaké jsou možnosti a jak se s tím pracuje. Po instalaci (podle všeho úspěšné protože to probíhalo bez problémů a zadání jména a hesla se to restartlo ovšem po naskočení obrazovky to nechce uznat buď heslo nebo jméno nevím prostě se dál nedostanu, kde jsem udělal chybu?
« Poslední změna: 14. 11. 2012, 19:35:59 od Petr Krčmář »

trubicoid2

Re:Co s tím
« Odpověď #1 kdy: 14. 11. 2012, 11:59:46 »
nemas proste prepnutou klavesnici na jiny jazyk?

Franta

« Odpověď #2 kdy: 14. 11. 2012, 12:23:31 »
Zkontroluj velká a malá písmena, Y a Z… Když to nepomůže, tak máš dvě možnosti:  1) přeinstalovat to 2) spustit nějaké LiveCD a změnit heslo v /etc/shaddow

Petr

« Odpověď #3 kdy: 14. 11. 2012, 13:56:50 »
Děkuji všem za snahu, ale po tolika hodinách marné snahy neboť jsem v tom tápal uždlouho před dotazem, jsem se rozhodl linux totálně zavrhnout. Ještě jednou díky Petr

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #4 kdy: 14. 11. 2012, 14:16:51 »
Děkuji všem za snahu, ale po tolika hodinách marné snahy neboť jsem v tom tápal uždlouho před dotazem, jsem se rozhodl linux totálně zavrhnout. Ještě jednou díky Petr
Bez vytrvalosti niceho nedosahnete. Na Ubuntu.com pisi ze maji 20 milionu uzivatelu. To nam chcete namluvit ze jsou vsichni chytrejsi nez vy? S netbookama s ubuntu si tu hraji i maly deti mych zamestancu.

Hmm

« Odpověď #5 kdy: 14. 11. 2012, 14:37:28 »
Nie je trochu hlupe zavrhnut celu platformu po jednom nezdare s instalaciou jednej distribucie a este k tomu pod windows, teda nie v nativnom prostredi?

« Odpověď #6 kdy: 14. 11. 2012, 14:51:04 »
Nie je trochu hlupe zavrhnut celu platformu po jednom nezdare s instalaciou jednej distribucie a este k tomu pod windows, teda nie v nativnom prostredi?

To je pravda, Linux potřebuje čas, málokdy na poprvé všechno funguje.   :)

Petr

« Odpověď #7 kdy: 14. 11. 2012, 16:17:47 »
Dobá nekamenujte mne ale nebylo to na poprvé před třemy dny jsem si shodil celý comp kvůli linuxu protože jsem přeci jen starší člověk angličtinu neovládaje jsem si sáhnul na nějakou utulitku která mi totálně zlikvidovala celé uspořádání na HDD měl jsem ho rozdělen a bohužel jsem nezálohoval vše jak bych měl a dalo mi to dost práce vše vytvořit znova a to našince naštve. Před tím jsem skoušel z LiveCD, USB ale nejhorší je, že po restartu compu můžu vše znova upravovat počešťovat atd a dokud si to řádně neomakám tak to na comp natvrdo nechci. Tak se nezlobte že nemám takovou výdrž. Petr

3ugeene

« Odpověď #8 kdy: 14. 11. 2012, 16:34:58 »
"jsem si sáhnul na nějakou utulitku která mi totálně zlikvidovala celé uspořádání na HDD"

jako sorry, ale to je jako by si řekl, že si "pod dřezem našel nějakou flašku s tekutinou, dal to bráškovi vypít a on umřel..."