PostSignum systémová instalace

TvojeGPS

PostSignum systémová instalace
« kdy: 10. 08. 2012, 19:07:05 »
Ahoj,
poridil jsem si kvalifikovany certifikat PostSignum. Bohuzel at hledam jak hledam, nemuzu nalezt zpusob instalace certifikatu do systemu (navod je pouze pro Widle a tam je to na kliknuti). Potvrzeny certifikat je ve formatu .pem, certifikacni autorita taky .pem a pak je jeste private key soubor .ppk. Podepisovani funguje prez java aplet a soubor .p12 exportovany z ofiko aplikace posty ani exportovany pre openssl mi to nebere (firefox hlasi, ze podpis nelze overit). Druha moznost je podepsat certifikatem nainstalovanym v systemu a na to prave potrebuju prijit.

Nemate nedo zkusenost?
« Poslední změna: 12. 08. 2012, 20:07:55 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:PostSignum systemova instalace
« Odpověď #1 kdy: 10. 08. 2012, 19:22:43 »
Firefox nepoužívá certifikáty ze systému, tam to instaluješ zbytečně.

Ľubomír Mlích

« Odpověď #2 kdy: 10. 08. 2012, 19:25:52 »
Řekl bych, že je třeba spojit odpověď od CA s privátním klíčem. Ale z popisu problému si tím nejsem jistý.

Zkusil bych přidat za .pem od postsignum obsah souboru privátního klíče, pokud možno také ve formátu .pem (nevím jestli .ppk odpovádá .pem)

Ľubomír Mlích

« Odpověď #3 kdy: 10. 08. 2012, 19:33:55 »
Abych to upřesnil, tohle jsem vždycky dělal pomocí nějakého nástroje (Keystore Explorer), který používá nějaké certifikátové uložistě (.jks). V něm jsem:
1. vygeneroval certifikát
2. vygeneroval žádost o podpis
3. zaslal CA k pospisu
4. podepsanou žádost importoval zpět do certifikátového úložiště pomocí programu
5. exportoval soukromý klíč spolu s odpovědí od CA třeba do .p12

Sten

« Odpověď #4 kdy: 10. 08. 2012, 20:01:00 »
Předvolny / Rozšířené / Zabezpečení / Certifikáty

Podpis zřejmě nelze ověřit, protože ve Firefoxu není nainstalovaný kořenový certifikát PostSignum.