Proč ne proprietární software?

Shotgun bullet

Proč ne proprietární software?
« kdy: 31. 07. 2012, 14:25:40 »
Cim dal vic je mi spatne z proprietarniho software.

Chtel jsem se jen zeptat - je tomu tak i u Vas?

Mate radsi Bloatware? Kody, ktery zvraci nesmysly? Mate radi software, ktery lidi musi davat na thedailywtf.com a hovnokod.cz (pardon, ja to nevymyslel)?

Pracujete s takovym kodem? Milujete jak tento software loguje? Jak je "snadno" opravitelny? Jak staci zakomentovat par radku a mate opraveno? Jak nemusite cekat mesice na dodavatele?

Jak to vidite Vy? Mistri z rootu? ;o)

Sedim v jedny vetsi spolecnosti, kde to vidi prave tak ;o) - Proprietary only ;o)
« Poslední změna: 31. 07. 2012, 14:50:53 od Petr Krčmář »

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Proc ne proprietarni software?
« Odpověď #1 kdy: 31. 07. 2012, 14:47:28 »
Až si budu umět napsat plnohodnotnej ovladač ke grafický kartě, tak nebudu proprietární potřebovat. Do tý doby... jako teď :-)

Shotgun bullet

Re:Proč ne proprietární software?
« Odpověď #2 kdy: 31. 07. 2012, 14:54:43 »
OpenBSD? ;o)

Ti to umej ne?

Proc to delat, kdyz to nekdo udelal? ;o)))

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #3 kdy: 31. 07. 2012, 15:11:19 »
Gentoo. A ani ten proprietární od NVidie nešlape úplně podle mých představ :-) Grafiku jsem nekupoval, abych viděl ikony na ploše, ale abych hrál. Takže open source ovladač bohužel ne-e.

Shotgun bullet

« Odpověď #4 kdy: 01. 08. 2012, 09:16:32 »
Wine - wydle - pak hry fungujou ... mozna. Na hry kasle pes. Hra je mit konzoli pod rukama. Pod deviti prstama ;o)))

Hry? Kdyz zaroutujes pres x stroju packet - to je hra. Diablo III? Proc? To je pro deti ;o) Nejsme deti ne? Mame lunix ;o)

nohous

« Odpověď #5 kdy: 01. 08. 2012, 13:17:38 »
Cim dal vic je mi spatne z proprietarniho software.

Chtel jsem se jen zeptat - je tomu tak i u Vas?

Mate radsi Bloatware? Kody, ktery zvraci nesmysly? Mate radi software, ktery lidi musi davat na thedailywtf.com a hovnokod.cz (pardon, ja to nevymyslel)?

Pracujete s takovym kodem? Milujete jak tento software loguje? Jak je "snadno" opravitelny? Jak staci zakomentovat par radku a mate opraveno? Jak nemusite cekat mesice na dodavatele?

Jak to vidite Vy? Mistri z rootu? ;o)

Sedim v jedny vetsi spolecnosti, kde to vidi prave tak ;o) - Proprietary only ;o)

Evangelisty mam nejradsi...

Shotgun bullet

« Odpověď #6 kdy: 01. 08. 2012, 13:50:42 »
Windows 8 taky?

nohous

« Odpověď #7 kdy: 01. 08. 2012, 14:12:34 »
Windows 8 taky?

Ty se mi pod ruku zatim nedostaly. A nepredpokladam, ze se tak stane drive, nez mi nekdo vnuti "pocitac na opravu".

Hele, jestli ti vadi praktiky zamestnavatele, tak ho bud vymen a sleduj, jak zkrachuje, nebo drzkuj u vedeni, a ne na foru.
Ovsem pokud jsi zamestnancem statni instituce, rozepis se prosim vic :-)

Shotgun shell

« Odpověď #8 kdy: 01. 08. 2012, 18:27:55 »
Nejsem zamestnanej v nicem jinem nez v jedne z nejvetsich firem v cr. Nas gang je nas gang ;-)
Asi nezkrachujeme. Jen mi je spatne z proprietarniho sofwaru. Tak jsem se
vyblil na foru ;-)

« Odpověď #9 kdy: 01. 08. 2012, 21:20:55 »
muj nazor je takovy ze soukr firma at si dela co chce, ale kdyz verejne zakazka na web ma podminku mssql server tak je to hnuj.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Snurka

« Odpověď #10 kdy: 01. 08. 2012, 22:04:12 »
Znám proprietární software, který lze bez výčitek svědomí nazvat "prasox" ale rovněž znám i takové počiny, kterým opensource nesahá ani po kotníky (a to jak v počtu nevyřešených chyb tak i funkcionality). Ono je totiž velmi důležité umět si vybrat software, který má slušnou podporu a nezáleží přitom zdali se jedná o uzavřený či otevřený produkt. V tomto smyslu je označení jednoho či druhého za tu "jedninou správnou možnou volbu" zcelá irelevantní.

snekozo

« Odpověď #11 kdy: 02. 08. 2012, 09:01:59 »
Shotgune, je hezky, svítí sluníčko, sbal nějakou babu, jděte na prygl, zapařte, pak ju vem na kér a neřeš takový hlouposti nebo zmagoříš  ;D

Shotgun bullet

« Odpověď #12 kdy: 02. 08. 2012, 09:31:07 »
Ja se jen docela nudil v "praci" ;o)))

Tak jsem chtel vyprovokovat brutalni diskuzi o tom, jak je to uzasne mit v moci SOFTWARE! ;o)

Stejne mam radsi otevrenej. Ale jestli nekdo ceka na Win 8 tak je to jeho volba a vesele vanoce ;o)

nohous

« Odpověď #13 kdy: 03. 08. 2012, 00:14:04 »
Nejsem zamestnanej v nicem jinem nez v jedne z nejvetsich firem v cr. Nas gang je nas gang ;-)
Asi nezkrachujeme. Jen mi je spatne z proprietarniho sofwaru. Tak jsem se
vyblil na foru ;-)

ČEZ?

nohous

« Odpověď #14 kdy: 03. 08. 2012, 00:25:09 »
Shotgune, je hezky, svítí sluníčko, sbal nějakou babu, jděte na prygl, zapařte, pak ju vem na kér a neřeš takový hlouposti nebo zmagoříš  ;D

Ať radši vezme místo děfky na kér CEO před kvér a nakrmí ho olovem (pozor ovšem na projektily podomácku vyrobené z pájky, tam už olovo nenajdeme díky! RoHS, lepším zdrojem jsou rybářská olůvka, po tunách se válející na dnech vodních ploch)! Co taky s nima jinýho, s imperialistama prašivejma.

Offtopic: proč nejde na kontrolní otázku "Co máte mezi očima?" odpovědět "pyču"? Navrhuji redakci, aby kontrolní otázka zněla následovně: "Jaké CRC má podle polynomu 0x04C11DB7 zasílaný příspěvek?"