DVB-T ČT HD na ION přes VDPAU

zema

DVB-T ČT HD na ION přes VDPAU
« kdy: 17. 07. 2012, 21:44:13 »
S MUXem 3 mi dorazilo HD vysílání. Žel neběží dobře. Mám ATOM s ION druhé generace a využívám VDPAU. Používám VDR (klienta vdr-sxfe) a při přehrávání je užívána knihovna xinelib. Problém je v tom, že obraz některých pořadů neustále silně poskakuje a to podivným způsobem - jako by se občas obraz vrátil v čase zpět a pak zase skočí zpátky dopředu.

Provedl jsem záznam sekvence kousku dvou pořadů: Události a Hraběnky. Dál jsem se soustředil jen na přehrávání těchto dvou záznamů. Při přehrávání pomocí xine mi u Události obraz poskakuje jak jsem popsal, ale Hraběnky jedou pěkně. Oba streamy jsou h264, 1920x1080, 16:9, 25 fps.

V mplayer se mi podařilo docílit, aby obraz byl plynulý následně i u Události a to takto:
mplayer -vo vdpau -vc ffh264vdpau -ao none 00001.ts
(pokud jsem zvuk nechal, tak byla rozjetá synchronizace s obrazem)
Tedy HW na to určitě má. Protože používám k přehrávání televize "vdr-sxfe" tak potřebuji, aby to fungovalo v xine (a to nejen ty Hraběnky).

Hrál jsem si s různými parametry v xine, ale nepodařilo se mi Události plynule rozběhnout.

Má někdo nějaký nápad?

zema

Re:DVB-T ČT HD na ION přes VDPAU
« Odpověď #1 kdy: 17. 07. 2012, 22:45:56 »
Nyní jsem poskakující stream Události prohnal přes ffmpeg takto:
ffmpeg -i 00001.ts -vcodec copy -acodec copy ~/output.ts

Výsledek pokud nyní předhodím xine, tak obraz krásně přehraje (zvuk je žel ale zcela posunut). Nechápu co s tím vlastně tem ffmpeg udělal. Žel potřebuji stream přehrávat přímo a obraz sladěný se zvukem...

Rema

« Odpověď #2 kdy: 18. 07. 2012, 16:39:16 »
Také mám tento problém. Ostatním to funguje normálně?

BzF

« Odpověď #3 kdy: 18. 07. 2012, 17:42:54 »
Můžete někam vystavit vzorek těch dat?

zema

Vzorek DAT
« Odpověď #4 kdy: 18. 07. 2012, 21:14:16 »
Stream Události z ČT HD, kde přehrávání je v xine špatné byl příliš dlouhý, proto jsem ho nahradil ukázkou z ČT 4 HD.

HD stream, kde přehrávání je v xine špatné:
http://www.ulozto.cz/xKq7qpb/om-ts

HD stream, kde přehrávání je v xine dobré:
http://www.ulozto.cz/xr3A3gv/hrabenky-ts

host

« Odpověď #5 kdy: 18. 07. 2012, 23:49:06 »
S HD na MuXu 3 jsou nejake problemy (viz. sousedni digizone). Treba by to mohlo byt tim.

nohous

« Odpověď #6 kdy: 18. 07. 2012, 23:59:20 »
S HD na MuXu 3 jsou nejake problemy (viz. sousedni digizone). Treba by to mohlo byt tim.

Sousedni digizone je plna retardu (zejmena bezni prispevatele - tvori tak 90% diskuznich prispevku), takze to bude spis tim.