Nemůžu přepínat klávesnice

Nemůžu přepínat klávesnice
« kdy: 06. 07. 2012, 09:27:42 »
Ahojte

Od dnesneho rana nemozem na ubuntu+unity prepinat klavesnice. Chyba mi indicator a klavesova skratka nefunguje. Pride mi to, akoby nebezal nejaky demon, ktory by mal, ale to je iba nepodlozena domnienka. Skusal som vymazavat a pridavat layouty, ale nic sa nezmenilo.
Sposobit som to mohol asi vcera, ked som sa pripojil cez vnc a musel som killovat aplikacie, pretoze ta svina uz swapovala napriek tomu, ze mam 8GB ramky. Medzi inymi to schytal aj gnome-settings-daemon.
Viete poradit, co spravit, aby som nemusel pisat iba na anglickej klavesnici? :)
« Poslední změna: 09. 07. 2012, 10:58:12 od Petr Krčmář »

Peter

Re:Nemozem prepinat klavesnice
« Odpověď #1 kdy: 06. 07. 2012, 12:55:22 »
Ako prvé by som odporučil skontrolovať zdroje softwéru či sa tam nenachádza testovací repozitár (prereleased updates). Potom by som odporučil skontrolovať či na to nevyšli záplaty. A nakoniec by som odporučil vypnúť automatické aplikovanie záplat. Pre automatiku stačí nastavenie aby to maximálne stiahlo záplaty, ale aby sa opýtalo či ich má aplikovať. Predsa len, človek bude vedieŤ či nastala chyba HW (prehriatie, vadná RAM, ...) alebo či je to spôsobené dobrovoľným testovaním najnovších verzií balíčkov.

A nakoniec silno odporučím zdržať sa expresionizmov. Otázka v ktorej sa vyskytujú nevhodné slová vyznieva ako provokácia ktorá sa ani na pravde nezakladá. Teda, s tým nechutným slovom to vyzerá ako keby si bol Troll ktorý sa snaží vyprovokovať hádku a že si ten uvedený systém ani nevidel.