Výběr distribuce

Lol Phirae

Re:Výběr distribuce
« Odpověď #15 kdy: 23. 08. 2012, 10:26:39 »
Proč tady pořád všichni píšou, že kvůli wm/de změnili distribuci? To je tak těžký to, co mi nevyhovuje, odinstalovat a nainstalovat si nakrásně třeba Awesome?

Pokud odinstalace nevyhovujícího DE znamená, že se ti odinstaluje prakticky všechno krom základního systému, tak je skutečně nejjednodušší změnit distribuci na takovou, která ti nevyhovující produkt nevnucuje jako defaultní.

« Odpověď #16 kdy: 23. 08. 2012, 10:44:27 »
Potřeboval jsem, aby mi na pracovním notesu běželo všechno pokud možno bez dalšího googlování, proto jsem na bubuntu.
Ale pozor, jem na 10.04 LTS - the Lucid Lynx - tedy ještě běz těch unity. A do unity se mi nechce, nepotřebuji pracovní plochu jako 128-stěn ani aby okno při zavírání plápolalo, tak přemýšlím, co dál.

Zaregistroval jsem tu celkem spokojené ohlasy na něco s tím Mintem a OpenSuse ...
tak to pouzivej spokojene dal a netrap se zbytkem prece...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #17 kdy: 24. 08. 2012, 09:45:12 »
Potřeboval jsem, aby mi na pracovním notesu běželo všechno pokud možno bez dalšího googlování, proto jsem na bubuntu.
Ale pozor, jem na 10.04 LTS - the Lucid Lynx - tedy ještě běz těch unity. A do unity se mi nechce, nepotřebuji pracovní plochu jako 128-stěn ani aby okno při zavírání plápolalo, tak přemýšlím, co dál.

Zaregistroval jsem tu celkem spokojené ohlasy na něco s tím Mintem a OpenSuse ...
tak to pouzivej spokojene dal a netrap se zbytkem prece...

???

kei.101

« Odpověď #18 kdy: 24. 08. 2012, 11:19:20 »
Proč tady pořád všichni píšou, že kvůli wm/de změnili distribuci? To je tak těžký to, co mi nevyhovuje, odinstalovat a nainstalovat si nakrásně třeba Awesome?

Pokud odinstalace nevyhovujícího DE znamená, že se ti odinstaluje prakticky všechno krom základního systému, tak je skutečně nejjednodušší změnit distribuci na takovou, která ti nevyhovující produkt nevnucuje jako defaultní.

Potom je asi nejlepší používat distribuce typu archu nebo gentoo, kde není nic defaultní :D
PS: Jedině ratpoison :D

I.

« Odpověď #19 kdy: 24. 08. 2012, 16:01:06 »

Zkus Xubuntu. Osobně ho považuju za funkční leč stále "hodné" Ubuntu.

« Odpověď #20 kdy: 24. 08. 2012, 16:25:37 »
Tak pokud vím, že mi to DE nevyhovuje, tak ho ani neinstaluju, ne?

Anebo když jsem to zjistil až posléze, tak ho prostě odinstaluju, no. Půl hodiny bude PC šrotovat. No a? Pořád je lepší mít dál OS, ve kterým se vyznám, než zkoušet něco jinýho, co bude mít zase jiný mouchy...

« Odpověď #21 kdy: 24. 08. 2012, 21:40:28 »
Jestli taky můžu říct svůj názor.Začal jsem na Mandrivě která mi vyhovovala relatvině solidní klikací Os nic složitého a fungoval spolehhlivě.Po sléze jsem začal koukak jinam a pořídil si Open suse A Ubuntu a co do pohodlnosti a stability tedy v mém případě vyhrálo Ubuntu 12.04. Přehraje mi to v podstatě cokoliv, co to potřebuje tak si to stáhne samo prostě to žije svým vlastním životem.Jsem začátečním a také jm zůstanu protože mi nedostatek času nedovoluje se tím do podrobna zaobírat.Zvítězila bych řekl přehlednost a jednoduchost.
"pozn s platformou AMD se open suse nechtělo moc bavit"