KDE 4 utils, jak nainstalovat?

KDE4

KDE 4 utils, jak nainstalovat?
« kdy: 06. 03. 2012, 12:04:57 »
Dobrý den,

potřebuji poradit, jak mám, je-li to nějak možné, nainstalovat do své instalace Debian Squeeze (stable) novější verzi kdeutils?
Po stažení .deb souboru, jak se dalo čekat :-\, řvou závislosti :)
Ze zdrojáků - se mi to jaksi nedaří, máte někdo s tímhle zkušenosti ať si něco nepo...u víc?
Jde mi zejména o Kgpg ze stránky: http://packages.debian.org/wheezy/kgpg
Nebo prostě potřebuji novější verzi KGpg než je v Debian Squeeze, protože - což mě překvapilo, ta verze co je ve Squeeze má pý bug :O (ofic. sdělení z bug webu).

Díky za nakopnutí.
« Poslední změna: 07. 03. 2012, 09:57:14 od Petr Krčmář »

Re:Kde4 utils, jak nainstalovat ?
« Odpověď #1 kdy: 06. 03. 2012, 12:18:41 »
Sice nepoužívám Debian, ale tipuju, že budeš muset dočasně přidat nějaký Testing nebo Unstable repozitář, aby si to samo stáhlo to, co chceš + všechny závislosti. Jinak tě dependency hell sežere.

KDE4

« Odpověď #2 kdy: 06. 03. 2012, 12:41:24 »
Jj :D

Už jsem si jednou tak po...l instalaci :) Hrátky se mi ze stable najednou stalo komplet testing, a původní záměr byl pouze upgrade Dolphinu :D, samozřejmě pak i s průbežně řvoucími errory, až se to jednou seklo nadobro a bylo vymalováno :D
Takže už to nechci udělat znovu.

Pokud by věděl někdo, jak si nastavit "vytáhnutí z testingu" (a pak to mohu event. vrátit zpátky, že opět bude tahat jen stable updaty) to bugové KGpg (mimo jiné ten bug je zmíněn i zde - http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=595558), dejte mi pls vědět.

Zatím se to dá řešit nainstalováním "GPA" asistenta z repa, detto jako KGpg, jen není tak "hezký GUI" :D, kde tato chyba naštěstí není, čili vše ostatní lze dělat v KGpg a Signing v GPA.
Ale stejně by asi byl lepší ten upgrade.

Filip

« Odpověď #3 kdy: 06. 03. 2012, 17:58:43 »
Dobry den,

zkuste toto:

1. su
2. touch /etc/apt/apt.conf
3. echo "APT::Default-Release \"stable\";" >> /etc/apt/apt.conf
4. echo "deb http://ftp.cz.debian.org/debian/ wheezy main non-free contrib" >> etc/apt/sources.list
5. apt-get update
6. apt-get install -t testing "jmeno-baliku-ktery-chcete-nainstalovat-z-testing-vetve"
(7.) po instalaci muzete zdroj testing v sources.list opet smazat - napr. pomoci (jako root) nano /etc/apt/sources.list

pozn.
2. radkem zajistite, ze by se cely system nemel aktualizovat na testing

tadeas

« Odpověď #4 kdy: 06. 03. 2012, 18:25:06 »
Ten bug se Tě dotýká? Nebo je jenom nepříjemné pomyšlení na život s bugem? :) . Jinak 100% doporučuji nemixovat stable/testing, KDE má vzájemné závislosti takové, že se z toho zblážníš. Resp. nezblážníš, ale prostě a jednoduše upgraduješ celé KDE do testingu a od teď budeš muset řešit spousty a spousty problémů se závislostma. Problémy pramenící z mixování stable/testing zdaleka převýší jeden bug - ze zkušenosti.

Pokud máš workaround, ideálně použití jiného programu, tak bych se toho držel. Ošklivější GUI - what the hell :) ? Můžeš zkusit na bugs.debian.org přesvědčit vývojáře, aby udělali bugfix ve stable, ale moc šancí na úspěch bych tomu nedával.

KDE4

« Odpověď #5 kdy: 06. 03. 2012, 23:45:10 »
Ono se to mě osobně dotýká a ani to pomyšlení - život s bugem mi na lehkosti bytí nepřidá :D

Takže gnuPG řeším vše přes GPA, protože jsem objevil další bug v tom pos....m KGpg :-O
Já být prográmatorem, určitě udělám bugfix pro stable, když je to LTS verze. Fakt nechápu, jestli mají o kolečko míň, že jim to nedochází a gnuPG.org co vydalo GPA - vše funguje...
Ten další bug už nemá smysl (a asi nic jiného) jim posílat na bug servr, když stejně na to kašlou a blbě se spoléhají, že každý si lehce nainstaluje novější verzi :-\

@Filip: vyzkoušeno, ale při instalaci kgpg se to stejně nechtělo nainstalovat - broken packages a vyřešit spoustu závislostí...
A v tom řádku před etc je potřeba dát ještě roota, tedy
/etc/apt.... ;-)

Díky všem za rady, možná ten tip od @Filip někdy vyzkouším pro jiné aplikace, ale KDE utils jsou v pytli :-(
Kromě GPA i v CLI gnuPG jede jak víno :D
Kašlat na buggy KGpg ! ;-)