Raspberry Pi jako embedded PC?

Re:Raspberry Pi jako embedded PC?
« Odpověď #15 kdy: 26. 11. 2013, 21:47:35 »
Co budete dělat, když nebude RaspberryPi zrovna k sehnání? Co když jej úplně přestanou vyrábět? Jakou životnost má mít vaše zařízení, t.j. jak dlouho plánujete držet pro zákazníky garance dostupnosti podpory? Možná by vám stačil nějaký jednodušší ARM9 modul s podporou Linuxu, který zabudujete do vašeho zařízení jako jádro. Stačí pak jen jednoduchá deska s konektory.

zafann

« Odpověď #16 kdy: 26. 11. 2013, 22:00:31 »
Já vím, že tomu moc nerozumím, ale co použít arduino s nějakým shieldem. Je to docela blbuvzdorné a programujete si to sami. Ale pravděpodobně to nemá dostatečný výkon. http://arduino.cc/

Jenda

« Odpověď #17 kdy: 27. 11. 2013, 01:55:40 »
To splňujeme. K USB bude připojená maximálně myš a klávesnice po dobu servisu.
smsc95xx 1-1.1:1.0: eth0: register 'smsc95xx' at usb-bcm2708_usb-1.1, smsc95xx USB 2.0 Ethernet, f0:0f:de:fe:ca:7e

Podle mě je na USB i síť.

Ale v USB problémy nemám, pokud je elektricky v pohodě (ESD, overcurrent, dráty s velkým odporem).

Ale jinak na kartě se mi už podruhé při výpadku napájení rozbil FS (ext4). Doporučuju nějak zařídit readonly.
ja většinou četl, že je potřeba RPi dost často restartovat
Uptime opakovaně 2 měsíce, pak vždycky vypadlo napájení (je to v dost nestabilní oblasti a nemám to na UPS).
Co budete dělat, když nebude RaspberryPi zrovna k sehnání? Co když jej úplně přestanou vyrábět? Jakou životnost má mít vaše zařízení, t.j. jak dlouho plánujete držet pro zákazníky garance dostupnosti podpory?
Vezmou libovolnou jinou desku s Linuxem a zastrkají do toho ty konektory? :)

(ten ARM9 modul má nějakou garanci, že se bude vyrábět dalších deset let?)

Já vím, že tomu moc nerozumím, ale co použít arduino s nějakým shieldem.
Podle mě to nedá to šifrování. I když nějaký samotný AES by to možná dát mohlo…

Croul

« Odpověď #18 kdy: 27. 11. 2013, 10:51:39 »
Já vím, že tomu moc nerozumím, ale co použít arduino s nějakým shieldem. Je to docela blbuvzdorné a programujete si to sami. Ale pravděpodobně to nemá dostatečný výkon. http://arduino.cc/

Arduino je ale taky určené spíš na pokusy, ne? Výkon by asi stačil ale paměti je hrozně málo. Tam Linux s Pythonem nerozjedem.

txt

« Odpověď #19 kdy: 27. 11. 2013, 13:20:56 »
Na tom Pythonu trváte? Kolik dat to musí zpracovat? Kolik zařízení chcete zhruba vyrobit?

Např. Atmel AVR XMEGA šifrování podporuje. Byly by vyšší náklady na vývoj, ale nižší jednotkové výrobní náklady.

Croul

« Odpověď #20 kdy: 27. 11. 2013, 14:33:44 »
Na tom Pythonu trváte? Kolik dat to musí zpracovat? Kolik zařízení chcete zhruba vyrobit?

Např. Atmel AVR XMEGA šifrování podporuje. Byly by vyšší náklady na vývoj, ale nižší jednotkové výrobní náklady.

Netrváme. Klidně může být i .NET Micro Framework nebo Java. Netrváme ani na Linuxu, jen potřebujeme prostředí pro běh té aplikace.

Nechce se nám pouze do céčka a takových low-level jazyků, protože s nimi nemáme zkušenosti. Assembler je zcela mimo.

Croul

« Odpověď #21 kdy: 27. 11. 2013, 14:43:42 »

Netrváme. Klidně může být i .NET Micro Framework nebo Java. Netrváme ani na Linuxu, jen potřebujeme prostředí pro běh té aplikace.

Nechce se nám pouze do céčka a takových low-level jazyků, protože s nimi nemáme zkušenosti. Assembler je zcela mimo.

Pardon, přehlídl jsem druhou půlku otázky. Dat to zpracovává málo. Přicházejí rychlostí 9600 Baud a většina z nich je jen pooling ve smyslu "Děje se něco? A teď? A teď? A teď?". Tyto neodesíláme. Nikdy jsme to neměřili, ale dejme tomu, že zařízení přes Ethernet protlačí 5 MB dat za hodinu. Množství se bude odvíjet od prodejů. Počítáme tak 50 ks. za rok.