Po vypnutí DosBoxu se nevrátí rozlišení

SakalCT

Po vypnutí DosBoxu se nevrátí rozlišení
« kdy: 14. 02. 2012, 15:20:41 »
Ahoj,
před časem jsem do noťasu nainstaloval Linux Mint 12. Jede celkem v klidu, akorát mám problém s  emulačními programy DosBox a Wine. Když běží v okně, je všechno OK, ale po přepnutí do fullscreenu mi pak po jejich ukončení celý systém zůstane v tom rozlišení, ve kterém běžela ta aplikace v DosBoxu nebo Wine. Musím se odhlásit a přihlásit znovu a systém se zase přepne do správného rozlišení. Nelze nějak vynutit, aby systém zůstal v zadaném rozlišení?
« Poslední změna: 14. 02. 2012, 20:46:27 od Petr Krčmář »

SakalCT

Re:Po vypnutí DosBoxu nebo Wine zůstane Linux Mint v malém rozlišení
« Odpověď #1 kdy: 14. 02. 2012, 15:21:46 »
Ještě dodám, že používám Gnome 3.

danielsoft

« Odpověď #2 kdy: 14. 02. 2012, 15:24:35 »
nemusíš se odhlašovat, rozlišení lze on the fly přepínat programem xrandr

viz man xrandr

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #3 kdy: 14. 02. 2012, 15:27:35 »
Přesně, xrandr to opraví. Případně možná i v Gnomu nějaká grafická nadstavba xrandru...

S Dosboxem neporadím, ale ve Wine mi tohle občas nějaká aplikace taky dělá. DOporučuju ve winecfg nastavit tu aplikaci zvlášť a pohrát si s nastavením virtuálního desktopu. Když e udělá virtuální bez okrajů oken atd. o nativním rozlišení monitoru/LCD, tak je to "fullscreen" okno :-) Nabízí se taky otázka jak aktuální je Wine a jestli pro aplikaci není řešení na appdb.winehq.org.

Pokud to dělá ve všech aplikacích, tak nevím už vůbec...

Zopper

• 951
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 14. 02. 2012, 19:58:49 »
Mě to dělají ve wine všechny aplikace, pokud nenastavím virtuální desktop a ta aplikace se přepne do fullscreen. Určitě se tak chová gnome 3 (i cinnamon) bez ohledu na distribuci, mám pocit, že se mi to dělo i na KDE4/gnome2, ale jistý si tím nejsem. Nevšiml jsem si rozdílu na archu, mintu ani fedoře.

SakalCT

Re:Po vypnutí DosBoxu se nevrátí rozlišení
« Odpověď #5 kdy: 15. 02. 2012, 07:06:58 »
Děkuji za odpovědi, už jsem to vyřešil. Ve Wine to řeším pomocí virtual desktopu a obdobně v DosBoxu jsem v dosbox.conf změnil "windowresolution=original" na "windowresolution=1280x800" a od té doby nemám problém.

Zopper

• 951
    • Zobrazit profil
Re:Po vypnutí DosBoxu se nevrátí rozlišení
« Odpověď #6 kdy: 15. 02. 2012, 09:08:30 »
Taky to tak většinou řeším, jen někdy nejde než zatnout zuby a přežít rozhozené rozlišení... (třeba diablo 2 se v malém okně hraje nepěkně a zvětšit rozlišení na mých 1680x1050 bez hacku nejde...)