Je to čisté, odporuje to SRP?

Tomas P

Je to čisté, odporuje to SRP?
« kdy: 08. 01. 2012, 12:19:24 »
Zdravim, rad bych zkusenejsi pozadal o jejich nazor.

Mam tridu Kategorie a ta ma 0 az n Sekci. Kazda sekce ma 0 az n Prispevku.
  • Trida Kategorie vi o Sekci, trida Sekce o Kategorii (getSekces, getKategorie)
  • Trida Sekce vi o Prispevku, trida Prispevek o Sekci (getPrispeveks, getSekce)

Potrebuji nasledujici : Metodu getAllPrispeveks -> ta vrati vsechny prispevky obsazene v Kategorii.
  • Mohu ji implementovat ve tride Kategorie? Nezavlecu do Kategorie dalsi zavyslosti a nebudu tim odporovat SRPu a jinym?
  • Musi byt implementovana v nejake Service tride?

Diky za nazory, Tomas.
« Poslední změna: 08. 01. 2012, 16:23:23 od Petr Krčmář »

Vena

Re:Je to ciste, odporuje to SRP?
« Odpověď #1 kdy: 08. 01. 2012, 13:03:10 »
Do tridy Kategorie bych tu metodu rozhodne nedaval. Dal bych ji do nejake servisni tridy.

Natix

« Odpověď #2 kdy: 08. 01. 2012, 13:41:32 »
Taky si myslím, že kategorie by o příspěvcích nic vědět neměla. Nicméně nedá mi to se nezeptat, ty czenglish identifikátory máš opravdu i v kódu? Z paskvilů typu getAllPrispeveks krvácí oči. :)

Tomas P

« Odpověď #3 kdy: 08. 01. 2012, 13:52:49 »
Ano mam, vim je to prasarna :(. Samozrejme ze ne u takhle banalnich vyrazu. Nazvy trid jsem tady volil jen jako orientacni.
Jen co bude cas, udelam refaktoring.
Taky si myslím, že kategorie by o příspěvcích nic vědět neměla. Nicméně nedá mi to se nezeptat, ty czenglish identifikátory máš opravdu i v kódu? Z paskvilů typu getAllPrispeveks krvácí oči. :)

Jinak dekuji vsem za odpovedi, souhlasim s vami. Ikdyz bych mel nutkani, dat to do te kategorie, aby tam byla alespon nejaka logika :(.