DLNA server pro Debian

Janek

DLNA server pro Debian
« kdy: 08. 01. 2012, 12:43:47 »
Casto opakujici se tema.
Mam maly NAS/Samba/DLNA. Dodnes jsem jako DLNA server pouzival tvmobili. Kdysi to byl jedinej, kterej se mi podarilo rozchodit. Bohuzel tvmobili neni uplne free a vyrobce ho zacal nove omezovat. Skoda fungoval skvele jak se samsung tv, tak i s androidem. tvmobili jsem dal pryc. Hledam novy DLNA server.
Dneska rano jsem vyzkousel Mediatomb - instalace ok, uprava pristupovych prav ok. Naindexoval media. Na Androidu jsem ho naleznul a i v klidu prehraval. Nesly titulky. Na samsung tv jsem jej vubec nedetekoval. Po chvilce trapeni s googlem jsem vyzkousel vse, co ostatnim pry fungovalo, muj samsung presto nic.
Dale jsem zkusil minidlna. Nainstaloval nakonfiguroval. Podle logu a velikosti db si server naindexoval i prislusna media. V logu zadne chyby. Server neni viditelny ani v samsungu ani v androidu.

Bida je to.

pouzival jsem pouze balicky z repozitare.

Nejake tipy na jine servery ci "zaruceny" jak nektery z vyse uvedenych rozchodit?

« Poslední změna: 08. 01. 2012, 16:38:29 od Petr Krčmář »

PCnity

• 701
    • Zobrazit profil
Re:DLNA server pro debian
« Odpověď #1 kdy: 08. 01. 2012, 14:00:15 »
V squueze minidlna este nie je... Alebo? Cize mas wheezy balicek... Verzia?
U mna:

Version: 1.0.21+dfsg-1+b1
Kód: [Vybrat]
cat /etc/minidlna.conf
# port for HTTP (descriptions, SOAP, media transfer) traffic
port=8200

# network interfaces to serve, comma delimited
network_interface=eth0

# set this to the directory you want scanned.
# * if have multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to a specific content type, you
#   can prepend the type, followed by a comma, to the directory:
#   + "A" for audio  (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
#   + "V" for video  (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
#   + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
media_dir=/xxx/yyy

# set this if you want to customize the name that shows up on your clients
friendly_name=eee DLNA Server

# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its database and album art cache
db_dir=/var/cache/minidlna

# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its log file
log_dir=/var/log

# this should be a list of file names to check for when searching for album art
# note: names should be delimited with a forward slash ("/")
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg

# set this to no to disable inotify monitoring to automatically discover new files
# note: the default is yes
inotify=yes

# set this to yes to enable support for streaming .jpg and .mp3 files to a TiVo supporting HMO
enable_tivo=no

# set this to strictly adhere to DLNA standards.
# * This will allow server-side downscaling of very large JPEG images,
#   which may hurt JPEG serving performance on (at least) Sony DLNA products.
strict_dlna=no

# default presentation url is http address on port 80
#presentation_url=http://www.mylan/index.php

# notify interval in seconds. default is 895 seconds.
notify_interval=900

# serial and model number the daemon will report to clients
# in its XML description
serial=12345678
model_number=1

# use different container as root of the tree
# possible values:
#   + "." - use standard container (this is the default)
#   + "B" - "Browse Directory"
#   + "M" - "Music"
#   + "V" - "Video"
#   + "P" - "Pictures"
# if you specify "B" and client device is audio-only then "Music/Folders" will be used as root
#root_container=.

PCnity

• 701
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08. 01. 2012, 14:04:26 »
[Strasne tu chyba "EDIT" funkcia!]

BD prehravac Panasonic DMP-BDT310 sa ani nehne, prehra tak mozno 10% z toho co tam mam. Samsung PS59D570 zase zoberie snad vsetko, aj Full HD filmy.
Prepojene je to priamo ethernetovym kablom a na DLNA boxe nie su ziadne iptables pravidla.

Vies svoju telku pingat? Ide na nej youtube a ine internetove kraviny?

zixor

« Odpověď #3 kdy: 08. 01. 2012, 14:42:02 »
Ja pouzivam ako dlna server spolahlivy Mediatomb,konkretne na Panaconic plazme. Prehra to aj 9/10 HD filmov.
Mediatomb je chrootnuty pre istotu.

Re:DLNA server pro Debian
« Odpověď #4 kdy: 08. 01. 2012, 23:05:21 »
Používal jsem MiniDLNA a v pohodě, umí přehrát i mkv (většinu) + titulky co mají stejný název. S patchema můžeš mít omezení na MAC adresu, záložky a náhledy. Neumí transkódovat. Výhodou je že je to malý a nenáročný.

Od minulého týdne jsem zkoušel Serviio, potřebuje to javu, ale umí toho mnohem víc. Přehraje to snad všechno (jak video tak hudbu), umí to transkódovat, s pluginem můžeš přehrávat i videa z youtube podle vytvořenýho "odkazu" - v tom odkazu určuješ jaký videa (od uživatele, kanál), jak seřazený, v jaký kvalitě... poslední verze umí dokonce i Live streamy - přidáš odkaz se streamem a všechno to máš v TV v online zdrojích. Mam Samsung TV (bez Internet@TV) a funguje to parádně.

PCnity

• 701
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 08. 01. 2012, 23:45:06 »
Nie je to tak ze DNLA (upnp av) iba poskytuje data a meta data? Cize to co dokaze prehrat zalezi od zariadenia co to ma zobrazit a nie od servera? Nakolko minidlna netransformuje, je mu uplne jedno aky vstupny format dostane, ci nie?

REMET

« Odpověď #6 kdy: 09. 01. 2012, 13:28:16 »
Ja pouzivam Mediatomb a na Samsung TV (40C5000) to bez problemu funguje, ale bylo treba zmenit nastaveni v Mediatombu.
Transcoding nepouzivam a titulky mi TV nezobrazuje.

Konkretne slo o tyto radky:
Kód: [Vybrat]
<protocolInfo extend="yes"/>
<custom-http-headers>
<add header="X-User-Agent: redsonic"/>
<add header="transferMode.dlna.org: Streaming" />
<add header="contentFeatures.dlna.org: DLNA.ORG_OP=01;DLNA.ORG_CI=0;DLNA.ORG_FLAGS=025000 00000000000000000000000000" />
</custom-http-headers>

Janek

« Odpověď #7 kdy: 09. 01. 2012, 14:00:53 »
Díky za odpovědi. Jenom mi potrvzujete to co jsem četl jinde. Všem to funguje, jen mne ne.

To REMET: Podobnou upravu jsem do mediatombu daval, akorat ten obsah retezce v hlavicce se lisi zdroj od zdroje. Zkousel jsem to s "DLNA.ORG_FLAGS=015000 ..." a "DLNA.ORG_FLAGS=017000 ..." ... zkusím i tvejch 25, ale naděje tomu nedavam.

To xsigik: Mohl bys mi prosím dát k náhledu konfiguráky minidlna?

Napadla mne jedna mozna obtiz, proc mi to nejde a ostatnim ano. Poustim to pod jinym uzivatelem, nez je defaultne, pac na uloziste jeste kouka samba a ftpko. Kdyz ale oba servery, mediatomb i minidlna naindexovaly slozky, tak predpokladam, ze prislusna prava maji. A na otevirani vysokych portu by taky nemely byt treba zvlastni prava, ne?

Jinak fakt nevim. Jsou nekde nejaky kroy, jak to ladit? Nechce se mi to moc studovat.

Janek

« Odpověď #8 kdy: 09. 01. 2012, 14:03:46 »
To PCnity:
Jo, muj konfigurak na minidlna vypada totozne.
server posloucha na 8200 a na dotaz z prohlizece odpovi, ze chybi obsah (a zaloguje minidlna.log, ze nenalezl / ).