Komentář čeká na schválení

TrSek32

Re:Komentář čeká na schválení
« Odpověď #15 kdy: 02. 12. 2011, 00:07:10 »
To ze boli zatrhnute komentare to neako nechapem. Myslim ze sa tym anuluje vyznam blogu ako takeho. Tomu autorovi som to pisal aj sme si vymenili par mailov. Prisiel mi taky unaveny zivotom. Myslim ze uz dnes nebloguje.

Co sa tyka komentarov tak tie mam rad a som rad ked sa pod blogom rozvinie neaka diskusia. Flame milujem. A myslim ze niektori citatelia prave kvoli tomu neprispievaju aby mi nerobili radost.
Nadavky a osobne utoky mazem a tiez ked su tam preklepy alebo niekto napise doplnenie k predoslemu komentaru tak to spojim.

PS: Pokial mate neaky problem s diskusiou zalozte si blog a tam to vyargumentujte aj s odkazom na povodny blog.

Inkvizitor

« Odpověď #16 kdy: 02. 12. 2011, 17:33:30 »
u některých bylo komentování zatrhnuto úplně...

Skoro to zní jako obvinění, že si něco takového vůbec dovolil. Podle mě je to naprosto v pořádku, pokud autor nemá o komentáře čtenářů zájem, je to jeho věc, protože je to jeho blog. Ty si můžeš založit svůj blog a komentovat na něm také co chceš (třeba i blog posty ostatních) a řídit si komentáře svých čtenářů podle svého. A neplatí to jen u blogů na Rootu: tvůj blog, tvůj obsah, tvůj prostor, tvoje pravidla.

Pokud má autor zakázáno přidávat komentáře, je to jistě jeho věc. Pokud ale komentáře podléhají schválení, bylo by to IMO dobré uvést někde v hlavičce. Jinak se může stát že se člověk lopotí s komentářem a ztrácí jenom čas. To, že si může autor dělat na svém blogu co chce, je hezké, pokud ovšem ten blog není třeba na Rootu. Pokud se mu podaří naštvat čtenáře a ti sem přestanou chodit, je to pak i váš problém.

Citace
Úkrok stranou: I mezi vydavateli serverů se vede debata, zda mají komentáře čtenářů smysl. Na technických serverech (jako je Root) určitě mají, protože si tam lidé radí, přidávají další tipy a podobně. Ale u obecného zpravodajství (iDnes, Novinky, iHned apod.) je to velká otázka. Mě třeba komentáře na takových serverech vůbec nezajímají, já si tam chodím pro redakční obsah.

Jestli mají komentáře na zpravodajských serverech smysl, je snad otázka čistě obchodní, ne? Tyto servery slouží k tomu, aby vydavateli přinesly zisk. Všechny ostatní funkce jsou podružné a tím pádem i otázka, zda mají komentáře "smysl" (myšleno zda přinášejí relevantní informaci), je čistě akademická. Podle mě si to vydavatelé uvědomují velice dobře.

Franta

« Odpověď #17 kdy: 02. 12. 2011, 20:19:06 »
Mazání komentářů je svinstvo. Např. na svém blogu jsem nikdy komentáře nemazal (nepočítám anglicky psaný spam) a nechávám tak prostor i opačným názorům.

Samozřejmě tohle je každého věc – web/blog je něco jako soukromý pozemek a je jen na mně, zda tam nechám ostatní vkládat komentáře. Ale z hlediska morálky/netikety by určitě bylo dobré dát najevo, zda se zde maže nebo zda je tu volná diskuse + ideálně by po smazaném komentáři měla zbýt nějaká stopa*. Protože když se majitel k cenzuře nepřiznává nebo cenzuruje dostatečně nenápadně, ostatní z toho můžou mít pocit, že zde probíhá svobodná diskuse – a ve skutečnosti jsou manipulování, protože majitel blogu jim předkládá jen takové komentáře, které se mu hodí.

*) prázdné políčko a místo textu třeba: „tento komentář byl smazán“

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 02. 12. 2011, 21:19:21 »
u některých bylo komentování zatrhnuto úplně...

Skoro to zní jako obvinění, že si něco takového vůbec dovolil. Podle mě je to naprosto v pořádku, pokud autor nemá o komentáře čtenářů zájem, je to jeho věc, protože je to jeho blog. Ty si můžeš založit svůj blog a komentovat na něm také co chceš (třeba i blog posty ostatních) a řídit si komentáře svých čtenářů podle svého. A neplatí to jen u blogů na Rootu: tvůj blog, tvůj obsah, tvůj prostor, tvoje pravidla.

Obvinění? Z čeho a proč? Vždyť už u svého prvního příspěvku na toto téma píšu, že je to právo blogerů, ale to neznamená, že mi to nemusí vadit, nebo mě to dokonce naštvat. Moderování diskuze chápu, pokud se jedná o příspěvky, které sahají za hranici slušnosti, morálky, zákona, atd..., a myslím si, že v těch případech je to správné a potřebné. Ale rozhodně mi přijde přinejmenším docela ubohé, tyto nástroje zneužívat k eliminici lidí, kteří vyjadřují jiný, nebo nesouhlasný  názor autorem / blogerem, a něco to o něm vypovídá jako o člověku....

Citace
Úkrok stranou: I mezi vydavateli serverů se vede debata, zda mají komentáře čtenářů smysl. Na technických serverech (jako je Root) určitě mají, protože si tam lidé radí, přidávají další tipy a podobně. Ale u obecného zpravodajství (iDnes, Novinky, iHned apod.) je to velká otázka. Mě třeba komentáře na takových serverech vůbec nezajímají, já si tam chodím pro redakční obsah.

Vidíš a já zas si tu a tam rád přečtu co si o tom lidé myslí, a klidně řeknu i svůj názor - Což samozřejmě lze i na blogu.