u některých bylo komentování zatrhnuto úplně...
Skoro to zní jako obvinění, že si něco takového vůbec dovolil. Podle mě je to naprosto v pořádku, pokud autor nemá o komentáře čtenářů zájem, je to jeho věc, protože je to jeho blog. Ty si můžeš založit svůj blog a komentovat na něm také co chceš (třeba i blog posty ostatních) a řídit si komentáře svých čtenářů podle svého. A neplatí to jen u blogů na Rootu: tvůj blog, tvůj obsah, tvůj prostor, tvoje pravidla.
Obvinění? Z čeho a proč? Vždyť už u svého prvního příspěvku na toto téma píšu, že je to právo blogerů, ale to neznamená, že mi to nemusí vadit, nebo mě to dokonce naštvat. Moderování diskuze chápu, pokud se jedná o příspěvky, které sahají za hranici slušnosti, morálky, zákona, atd..., a myslím si, že v těch případech je to správné a potřebné. Ale rozhodně mi přijde přinejmenším docela ubohé, tyto nástroje zneužívat k eliminici lidí, kteří vyjadřují jiný, nebo nesouhlasný názor autorem / blogerem, a něco to o něm vypovídá jako o člověku....
Úkrok stranou: I mezi vydavateli serverů se vede debata, zda mají komentáře čtenářů smysl. Na technických serverech (jako je Root) určitě mají, protože si tam lidé radí, přidávají další tipy a podobně. Ale u obecného zpravodajství (iDnes, Novinky, iHned apod.) je to velká otázka. Mě třeba komentáře na takových serverech vůbec nezajímají, já si tam chodím pro redakční obsah.
Vidíš a já zas si tu a tam rád přečtu co si o tom lidé myslí, a klidně řeknu i svůj názor - Což samozřejmě lze i na blogu.