UniFi app (Android) a AP: spuštění otevřené sítě

Ahoj,
predpokladam, ze se zde vyskytuji uzivatele Ubiquiti HW a ze se treba nekdo podeli o sve zkusenosti.

Pred par dny jsem si potreboval vytvorit testovaci sit, takze jsem vyhrabal jedno stare vyrobcem nepodporovane AP LR, vyresetoval, nakonfiguroval pomoci mobilni Unifi App jako standalone a zacal pouzivat. ALE:

Krom ocekavane WPA2 zabezpecene site Apcko siri tutez sit jako OTEVRENOU. Resp. po restartu se nejprve objevi SSID jako Open a po nejake minute se prida totez SSID s WPA2

Problem 100% opakovatelny. App verze 10.33.2. Firmware v AP posledni dostupny.

Muzete prosim nekdo nezavisle testnout a podelit se?

Dik. Muj nazor je, ze aplikace ma bud delat svou praci dobre, nebo proste oznamit, ze AP je nepodporovane a odmitnout je konfigurovat.

MP

Brumla

• 151
    • Zobrazit profil
Re:Unifi app (Android) a standalone AP - security problem
« Odpověď #1 kdy: 24. 01. 2026, 19:29:01 »
Se tezko neco rika, kdyz nenapisete co to je za AP.  Self-Hosting a UniFi Network Server jste pro nastaveni zkusil taky?  Ciste z duvodu ze to nefunguje s aplikaci jak by melo.

Re:UniFi app (Android) a AP: spuštění otevřené sítě
« Odpověď #2 kdy: 24. 01. 2026, 23:01:30 »
AP LR. Píšu to.

MP

Brumla

• 151
    • Zobrazit profil
Re:UniFi app (Android) a AP: spuštění otevřené sítě
« Odpověď #3 kdy: 24. 01. 2026, 23:51:39 »
Sorry, to je tak starý, že mi nedošlo, že to "AP LR" je celej název. Teď se to používá jako jeden z podruhů v řadě např. U6 LR, U7 LR.

Tím víc by mně zajímalo, co na to říká ten Unify network server. Některé věci v mobilu nešly nastavit, ale v tom UNS ano. Na začátek bych zkusil tohle.

Další věc je, jestli neexistuje ještě beta-firmware. Ten se dal zajistit přes ten network server. Třeba by to pomohlo. Viz příloha.