na to je takováto odpověď :
měl by ses zamřit spíš na osobní vlastnosti jako jsou skromnost nebo nenažranost
kdo má málo chce mít víc obvykle to tak je
kdo má středně chce mít hodně
a kdo má už hodně chce mít obvykle ještě třeba víc
a kdo je už solidně bohatý zase sní o tom že si bude kupovat celé domy, helikoptéry, pozemky, firmy
kdo jsou elita v republice zase počítají kolik si koupí hospodářských usedlostí, tomu se říká mít jich i 100 a být colorado mountfield
dá se však uvažovat i opačně
mám třeba středně , ale chci mít jen skromně tak mi to klidně bude stačit a nestěžuju si
je třeba počítat jestli máš dost velkou hubu a žaludek
když máš velkou hubu a žaludek, potřebuješ stále víc a víc i když bys měl kolik chtěl stále to nestačí
když si stanovíš skromný cíl třeba mít blog a discord, k tomu google disk, a odvysílat nějaká videa na youtube facebook twitch a kick jako já stačí na to příjem 16000 CZK a z toho mi vyjde i na 30 vaporizérů měsíčně elektřinu jídlo a všechno ostatní
kdybych měl 32000 CZK měsíčně asi bych se poohlížel po cílích které tomu odpovídají , měl bych všechno jemnované deluxe verzi a žádal bych zase z jiného obchodu nebo katalogu pro bohatší
ale musím mít všechno utracené ? co auto ? potřebuju vůbec auto ?
chtěl jsem říct že splnit si své sny = kolik bys musel vydělávat záleží na rozsahu těch snů a až budeš ty peníze mít platí že čím jich máš víc tím víc se zkreslí veškerý charakter člověka . přijde ke slovu např sbírání zlata a zlatých předmětů které jsou toho králem
najít štěstí třeba v církvi ti stačí i absolutní chudoba a budeš přesto celkem silně uspokojený
vyber si
To je zajímavá odpověď. Ano, každý člověk je jedinečný a originální. A má i jedinečné a specifické potřeby a zájmy. Dnešní svět je takový, že přímo podporuje nenažranost (v reklamách, filmech, seriálech, hudbě, tisku, videohrách, knihách, časopisech, ve zprávách atd.) Mě jde o to tuto nenažranost a chamtivost zastavit.
Hledám vlastnosti lidí, které by to umožnili. Zejména pak bod, kdy si člověk řekne, že víc již vlastně nepotřebuje. Jednou z cest by bylo prostě dát lidem to, po čem touží a po čem začnou uvažovat jinak. A to tak, že začnou hledat hlubší smysl života. Na Zemi žijeme vlastně nepatrný zlomek veškerého bytí a je na každém, co s tím zlomkem udělá.
Zkrátka a dobře, hledám na lidech to, co si pak vezmou s sebou do hrobu. Neboť dům, auto a svoje tělo tady člověk zanechá. Ale svoje poslání a jeho splnění, to je to, co si člověk odnáší na onen svět.
Existuje spousta lidí, kteří zastávají názor, že po smrti již nic není, a tak je třeba užívat života, dokud to jde. Mít se dobře, mít to auto, dům, peníze, mít, mít, mít (ve smyslu vlastnit). Ale co duševní strava a duševní život? Co člověka naplní pocitem, že na Zemi svedl dobrý běh, nebo dobrý boj?
Ptám se tady na IT fóru takovéto otázky záměrně. Neboť v IT jsou peníze, prosperita a bohužel i ta chamtivost.
Takže co potřebuje a chce každý z vás, aby se zbavil chamtivosti (tj. mít pořád víc a víc a víc)?