Kombinace velikosti a tvaru pozemku s hluchými místy. Venkovní AP na západní straně (do zahrady) pokryje velký prostor, avšak díky vzrostlým stromům a keřům je útlum relativně velký, respektive na tolik velký, aby pod pergolou (80 cm žula + trámy) ten signál nebyl. Proto druhé AP muselo pod trám střechy dílny a třetí na zahradní garáž.
V okolí domu není potřeba, už při projektování jsem si vyřešil kabelové trasy tažené stropem s podhledy a není problém přidat další detektory, světla, nebo právě AP.
Zopper
Originální napáječe nepoužívám vůbec, ale používám průmyslové řešení, se kterým mám zkušenosti, nebo si to postavím sám. I drahý výrobek přináší napájecí zdroj v ceně dvou misek rýže a stranického letáku. Protože o tom něco vím a umím se do toho podívat do hloubky, obvykle na mě jdou mrákoty a rovnou jde do elektroodpadu. Vnitřní stropní AP i venkovní kamery napájím zdrojem Delta s rackovým injektorem (24P) Schneider – dražší, ale průmyslové a dimenzované na 20 let životnosti. Profesionální deformace se nezapře.