Povedal by som to asi tak - zalezi, ci to je alebo nie je kriticke nasadenie.
Doma to prezijes, ak sa to zhodi a o par minut nastartuje.
Inac - benzinovy generator alebo iny zdroj EE.
Mierne by som to doplnil - je tu este fakt, ci je alebo nie bateria vyrachana do mrtva.
Ja osobne nechavam znacnu rezervu. Moze sa stat, ze po shutdowne zacne nabiehat technika, a prv nez nabehne komplet, je elektrina zase dolu, a upska to musi stihnut zabezpecit. (A ked je fakt dobry den - aj niekolkokrat opakovane !) Dalsi faktor je ten, ze omnoho skor poskytnes energiu z baterii na vystupe, ako ju dostanes zo siete do baterii, takze posunutim casu baterie na menej, sice skratis dobu zalohovania, na druhej strane, ak chces zachovat podmienku o ktorej pisem vyssie, nebudes cakat po obnove EE 10-15-20 a viac minut, nez sa bateria nabije tak, aby zase zvladla okamzite vynuteny shutdown.
Alebo spustis outlety okamzite po obnove EE, a 20 sekund po spusteni hypervizora ti to natvrdo padne, lebo upska bude prazdna. :-) (asi najcastejsi pripad)
Pokial sa povedzme este len zhadzuju VMka, situacii by este slo zabranit. Ak sa zacne vypinat aj samotny hypervizor, tam uz asi vela moznosti nie je.
Najhorsie na veci je, ze ty nevies co sa stane o par sekund-minut po obnovenej dodavke EE. Uz to ostane zit alebo to zase o chvilu padne ? Z tohto dovodu to na nekritickej infre robim, ako som popisal vyssie. + Doplnim, ze pokial naozaj bol opakovany shutdown, nedovolim spustit outlety, dokial upska nenabije bateriu na nejaku pozadovanu hodnotu, splnajucu podmienku vyssie (napr 10-15 minut vydrze bat). (Korektne vypnuta infra je pre mna zaujimavejsia, ako hundrajuci useri, ze ved uz elektrina ide, preco nie servere a internet).