Omlouvám se za poněkud vesnickou otázku, ale co určuje, že se Odeslaný e-mail uloží zároveň do složky Odeslané? Kromě toho se to tak nemusí stát vždy. Například Při psaní z roundcube je postranní volba Uložit po odeslání do složky:Neukládat (není to doslovně, ilustruje to že se neuloží;defaultní volba je Odeslané). Anebo při posílání přes script (na M(T/S)A odesilatele. Ne na MTA příjemce - to by nebylo co ukládat) se taky neuloží.
A taky nepřekvapivě, toto Odeslání uložení probíhá v jednom kroku. Nic takového , že by se nejdřív megový mail odeslal a pak znova by se megový mail vkládal do složky odeslané (z pohledu MUA)
nejdřív před otázka: Píšu e-mail , uložím ho do složky rozepsané. Jde o standartní příkaz IMAP protokolu "Vytvoř v Složce Drafts zprávu s obsahem ...."?
Jak tedy vypadá z pohledu MUA (a možná i MSA) cesta odesílání mailu kdy se zároveň uloží do složky odeslané? Co proběhne dřív(vajíčko nebo slepice)? Uloží se e-mail do nějaké složky a pak se zavelí odeslat a nebo se odešle klasicky smtp protokolem a MSA ho zároveň uloží.
Je mi divné se na to ptát, když umím přes skripty doručit mail na cílový server(což asi správně termínově není odesílání, MSA z řetězce uplně vypadne, ale doručování) a i odeslat mail na "svůj" MSA (který ho pochopitelně neuloží do složky Odeslané)
Má SMTP (v komunikaci MUA->MSA) nějakou volbu "A ještě uložit do složky Odeslané"?
Zajímal by mě "ten krok navíc"´, který způsobí že se odeslaný mail uloží do Složky odeslaná (což je defaultní chování. Mám na mysli třeba desktopové kancelářskéMailové programy.
Předpokládám, že IMAP v tom vůbec nefiguruje (Tím pádem jak tedy funguje uložení konceptu zprávy?)