Protokol APN - IPv6 na Androidu

Protokol APN - IPv6 na Androidu
« kdy: 01. 09. 2021, 21:44:07 »
Proč při nastavení tohoto na v6 (volby 4,6,4+6) mám stále ipv4? Mám tmobil prepaid
Jde o android R. Jde o nastavení mobilní data - rozšířená  -APN .

Nebo jde o mylnou představu že tohleto určuje typ IP u mobilních dat? 

Nezavisle na nastaveni výš
Kód: [Vybrat]
su ; ip addr show up se mi u rmnet_X ukáže:
Rmnetdata-0 ....ipv6 fe80...
Rmnetdata-1,2:..... Cgnat v4 100.xyz adresa

Kde je problém ? Jak pátrat po v6?

například kamarád u o2 tarifu zapl hotspot a  i na noťasu  měl  vícero ipv6 , i online checker hlásil stejnou ip jako jednu v ipconfig, vsadim boty že by se na ni šlo připojit(  dirty check nc -6 -l -p xyz).(nezkoušeno)
« Poslední změna: 02. 09. 2021, 09:18:45 od Petr Krčmář »

Re:protokol APN - IPv6 (android)
« Odpověď #1 kdy: 01. 09. 2021, 23:06:44 »
Proč při nastavení tohoto na v6 (volby 4,6,4+6) mám stále ipv4? Mám tmobil prepaid.
Protože T-Mobile IPv6 na APN internet.t-mobile.cz nepodporuje.

Navíc se domnívám, že při volbě IPv6 to nebude fungovat vůbec, místo aby fungovalo jen s IPv4.

Nebo jde o mylnou představu že tohleto určuje typ IP u mobilních dat? 
Ano. Pokud se domníváte, že nasazení IPv6 u mobilního operátora spočívá v tom, že si uživatelé někde v nastavení přepnou jednu volbu, tak je to dost mylná představa.

Kde je problém ? Jak pátrat po v6?
Začal bych dotazem na mobilního operátora, zda IPv6 na dané službě podporuje. Ale předem znám odpověď.

například kamarád u o2 tarifu zapl hotspot a  i na noťasu  měl  vícero ipv6 , i online checker hlásil stejnou ip jako jednu v ipconfig, vsadim boty že by se na ni šlo připojit(  dirty check nc -6 -l -p xyz).(nezkoušeno)
Aby taky ne, když české O2 už skoro rok IPv6 na mobilních datech umí.

Re:protokol APN - IPv6 (android)
« Odpověď #2 kdy: 02. 09. 2021, 08:06:47 »
Aha. Koupil jsem špatného koně.

Re:Protokol APN - IPv6 na Androidu
« Odpověď #3 kdy: 02. 09. 2021, 09:28:35 »
Rozhodne ale jdete za svym operatorem a reknete si o IPv6. Nejlip verejne, na socialnich sitich, at se muzeme pripojit i my ostatni.