Zdravim,
uz nejakou dobu marne shanim nejaky pouzitelny multiplatformni editor na fotky, ktery umi vetsi barevnou hloubku nez 8 bitu. Potrebuju, aby behal nativne v linuxu i pod win (pouzivat ho bude i manzelka, ktera zatim stale pouziva windows), umel zakladni graficke operace s fotkami (krivky a vyvazeni barev, drobne retuse, orezy, ramecky...) a byl HDR. Muze byt i komercni, pokud bude za rozumnou cenu (±1000Kc, muze byt i vic pokud by stal za to). Nejakych 18kKc za photoshop pousteny pod wine dat nechci, to radsi investuju do fotovybavy. Doted jsme pouzivali gimp, ktery umi vse co potrebujeme, ale preci jen tam chybi vetsi barevna hloubka.
Zatim jsem z OSS nasel jenom cinepaint, kdysi jsem ho pouzival, ale moc mi nevyhovoval. Navic se mi ho ted pod novym debianem ani nepodarilo zkompilovat a prijde mi ze uz se na nem dal nepracuje. Pak jsem nasel komercni Pixel Studio, to ale take vypada jako mrtve s tim ze umrelo tesne pred komercnim releasem.
Mate nekdo tip na nejaky takovy editor? Klidne i nejaky novejsi projekt v pocatecnich fazich pouzitelnosti, porad to bude lepsi nez si programovat neco vlastniho :o)
Diky za pomoc.
Mixi