Chcem sa trocha priucit ako sa administruju tieto systemy, tak zvazujem co je jednoduchsie na zaciatok. Na lxc debian som nasadil ispconfig a na lxc centos (CWP7).
Obidva (cwp aj ispconfig) som instaloval cez skripty, cize bolo to bez roboty. Podla instalacneho logu sa vsetko nainstalovalo v pohode. Problem som videl v ispconfig, ked clamav mal vysoku spotrebu RAM, myslim, ze to bolo cez 2 GB. Ked som to vypol, tak vsetko bolo OK (v CWP je clamav defaultne vypnuty (ak ho spustim, tak spotreba ram sa zvysi ako v ispconfig)).
Myslel som si, ze nie je nieco v poriadku, kedze som nemal vytvorene este ani jedno mailove konto, tak neviem preco by clamav mal mat taku spotrebu. Potom ma niekto upozornil, ze to je uplne normalne a ma to tak byt.
Z grafickeho hladiska sa mi viac paci cwp, ale zatial nepoznam jeho funkcnost, to sa snad dozviem coskoro.
Chcem sa opytat ci prevadzkuje niekto podobne projekty, alebo ci je este nieco podobne a je s tym spokojny.
Este uvazujem nad webminom, ale nechcem sa zamotavat hned v troch prostrediach naraz