noťas:
aktuálně Dell Inspiron 7559 (přidělenej služební), i7-6700HQ, GTX960M, 16GB, Win10Pro + HyperV, SSD WD Green 256GB SATA-III (stačí) + Seagate 1TB ST1000LM014 (sračka, pomalej, malá cache; sekvenční velký soubory ještě jdou, ale hromada malejch je peklo). Na železe jen wokna+drivery, pracovní stroj mám už léta v HV s 6 jádry a dynamickou RAM 2~6GB. RemoteFX proti IntelHD v CPU ani TPM ve virtuálu nepoužívám, protože to při uložení stavu virtuálu a hibernaci železa dělá problémy, a musel bych virtuál i železo posílat do úplnýho vypnutí. Na trvale běžícím serveru to nezlobí.
Kromě pracovního virtuála na SSD mám ještě na 128GB USH-I kartě linuxový virtuály, a dokud běží max 3 najednou, dají se bez problému používat. Kupodivu s výjimkou Raspbianu-x86 bezchybně pracujou i s dynamickou RAM; čekal jsem, že se to bude nesnášet.
servery:
aktuálně Dell PowerEdge T110-II, Xeon E3-1240v3, 32GB DDR3. Esxi 6.5 (po neděli ho chci upnout na 6.7), systémový je průmyslový SATA-III 32GB SSD aData (je na něm i datastore s ISO imagema), pak uvnitř jsou 2 SATA-III 250GB tuším WD Velociraptory, a na nich virtuály všeho možnýho. Celkem svižně z těch 2 disků běží 2x W10Pro a 2x W2016Standard, ale je rozhodně lepší když se víc virtuálů nemusí dělit o stejný plotnový disky. Ty servery jsou ve failover clusteru a přes iSCSI mají napojený sdílený disky ze Synology RS-2212RP+. Na testování a blbnutí to stačí.
Esxi mimochodem umí používat iSCSI úložiště přímo, ale je dost vopich to nastavovat, protože webový rozhraní v aktuálních prohlížečích každou chvíli vyhazuje chyby a zahazuje neuložený změny. Právě proto ten upgrade na 6.7 a provoz z lokálních datastorů.
a pak tu mám ještě HP Proliant ML110G5 s Xeonem X3220, ale jelikož umí jen 8GB, bylo na něm jen dlouho HyperV Core 2008 a čeká ho FreeNAS.