Dobrý den, chtěl bych vědět, jak v operačním systému GNU Linux, Apple OS X udělám, aby se mi po vložení USB disku NEPŘIPOJIL (v současném stavu vidím, že po vložené v mount přibyde rádek a dokonce ani ne read-only!). Ieálně Dočasně během běhu systému. Nebo když už nic tak jen v režimu read only.
Hledal jsem na google docela dlouho hesla diskutil automount disable USB OR Drive OR prevent unknown nebo "os x" disable auto mount usb connected sudo, ale buď jsem našel mlhu (furt se opakuje auto mount login). Nebo lamy radí (na stackoverflow, quora) napsat do fstab řádek, ale to je uplné nepochopení (to je jako kdybych si chtěl na mobilu zakázat přijímat hovory od všech migrantů, ale musel je nejdřív všechny obvolat a zeptat se jich), jednak dokud disk někam nepřipojím, neznám jeho ID a také bych musel pro každý disk se crcat s editací fstab. Potřebuji aby, to fungovalo pro všechny disky univerzálně (kromě vyjímek, jako třeba moje osobní fleška)
Je na to nějaký příkaz v diskutil, rmmod nebo systemdctl?
Potřebuji, aby to fungovalo bez nutnosti restartovat systém atd, přidávat parametry v GRUBU.