Ano chapeme sa... V tomto konkretnom pripade sa SNAT/MASQUERADE robit nemusi.. Avsak pri zariadeniach so zlozitejsim routingom a zlozitejsej topologii siete by som ho odporucal robit (ak nevadi, ze stratime informaciu o zdrojovej IP povodneho paketu), pretoze sa lahko moze stat, ze odpoved na presmerovany paket pomocou DNAT sa bude vracat inou cestou a teda bude zahodeny reverse path filteringom. Chce to proste trochu premyslat a mat urcite skusenosti. Ja sietarinu uz dlhsie nerobim, takze sa ospravedlnujem ze moje odpovede boli zbrkle a nepresne 
To je zas odpoved, snad routing je od toho, aby se nepouzival NAT. Toho kdo pouzije ve vnitrni siti NAT (coz nema nikdy, krome nekterych serveru - i tady bych strilel za to) tak zaslouzi povesit. Co to tam ma co delat? Navic nemyslim si, ze kdyz se nekdo nevyzna v siti, tak bude mit nekde zapnuty RP filtr (myslim, ze to ani defaultne nema zadny router).
Navic tim ze se takto nevhodne pouzije NAT a bude nekde z nejakyho duvodu udelany nesmyetricky routing (zas nekde muze byt umysl, ale neni to zas idealni reseni), tak se s nim nikdo nedomluvi.