Doporučte VoIP pbx pro pět telefonů

Martin Novak

Doporučte VoIP pbx pro pět telefonů
« kdy: 08. 08. 2018, 11:11:39 »
Ahoj vsichni

doporucite mi nekdo ustrednicku pro 5 vnitrnich voip telefonu a 1-2 odchozi voip linky? Co pouzivate krome asterisk a freepbx?
« Poslední změna: 13. 08. 2018, 10:00:20 od Petr Krčmář »

Petr

Re:Doporucte: VoIP pbx
« Odpověď #1 kdy: 08. 08. 2018, 11:42:31 »
Ahoj vsichni

doporucite mi nekdo ustrednicku pro 5 vnitrnich voip telefonu a 1-2 odchozi voip linky? Co pouzivate krome asterisk a freepbx?

Freeswitch :-)

http://files.freeswitch.org/releases/freeswitch/freeswitch-1.6.20.tar.gz

« Odpověď #2 kdy: 08. 08. 2018, 12:47:53 »
Free switch je sice pěkně udělán, ale bývá pro BFU obtížně konfigurovatelný. A jeho uživatelů je podstatně méně než u Asterisku a tedy je méně i různých návodů a lidí co by mohli řešit příápadný stejný problém je také podstatně méně.

Řešením by mohlo být, vybrat si takového VoIP operátora s jehož službami není vlastní PBX potřeba, protože vše co potřebujete nabízí v základní ceně služeb. 
Viz http://www.odorik.cz/w/vyhody_a_nevyhody_vlastni_pobockove_ustredny_asterisk

Zdenek Henek nereg.

« Odpověď #3 kdy: 08. 08. 2018, 13:14:53 »
Ahoj vsichni

2 voip telefony na odorik.cz cca 10 let k tomu i 3 mobilni telefony. Vypadky mozna dva za celych 10 let. Resp. jednou nebo dvakrat jsem nemohl volat, kdyz jsem potreboval. Rozumne nastavene ceny jako bonus :).

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 08. 08. 2018, 13:39:12 »
Pro pět uživatelů by stačil Gigaset se styřmi přídavnými sluchátky.

Petr

« Odpověď #5 kdy: 08. 08. 2018, 15:16:31 »
Free switch je sice pěkně udělán, ale bývá pro BFU obtížně konfigurovatelný. A jeho uživatelů je podstatně méně než u Asterisku a tedy je méně i různých návodů a lidí co by mohli řešit příápadný stejný problém je také podstatně méně.

Řešením by mohlo být, vybrat si takového VoIP operátora s jehož službami není vlastní PBX potřeba, protože vše co potřebujete nabízí v základní ceně služeb. 
Viz http://www.odorik.cz/w/vyhody_a_nevyhody_vlastni_pobockove_ustredny_asterisk

Jako vzdycky je to o potrebach a prioritach. Jestli to veme ciste uzivatelsky, asi mu zcela vyhovi treba 802.cz nebo jiny VoIP v kombinaci s gigasetem.

Jestli to veme jako studium, mel by PBX projit nekolik a zapojit se do konferenci....

Freeswitch se mne osobne, z nekolika PBX,  konfiguroval nejlepe. Pro zacatek stacilo zkopirovat dva predpripraveny konfiguraky a sprave vyplnit IP a telefonni cislo :-). Ostatni veci - dalsi linky, provolby, presmerovani, konference, zvoneni atd , byly otazkou par veceru.

Komunita mala neni, ale je to bohuzel predevsim v angline. Na telefonujeme.cz byval * jasna 1 , tam chapu ze se s freeswitch nechytne ;-)

Zdenek Henek nereg.

« Odpověď #6 kdy: 08. 08. 2018, 16:00:37 »

Jako vzdycky je to o potrebach a prioritach. Jestli to veme ciste uzivatelsky, asi mu zcela vyhovi treba 802.cz nebo jiny VoIP v kombinaci s gigasetem.

Jestli to veme jako studium, mel by PBX projit nekolik a zapojit se do konferenci....

Freeswitch se mne osobne, z nekolika PBX,  konfiguroval nejlepe. Pro zacatek stacilo zkopirovat dva predpripraveny konfiguraky a sprave vyplnit IP a telefonni cislo :-). Ostatni veci - dalsi linky, provolby, presmerovani, konference, zvoneni atd , byly otazkou par veceru.

Komunita mala neni, ale je to bohuzel predevsim v angline. Na telefonujeme.cz byval * jasna 1 , tam chapu ze se s freeswitch nechytne ;-)

jasne, pokud bude mit vzdy aspon dva lidi, kteri se o to dokazou postarat, tak ok, ale v pripade, ze chce jen pripojit, zaplatit a pokud mozno s minimem vyrusovani, tak VOIp provider jako Odorik je podle me nejlepsi. Das 5 cisel, 5 linek do jednoho uctu, nastavis 5 krabicek a volas. Dobijis vzdy jen jeden ucet. Kdyz jedna voip krabice chcipne, tak mas dalsi 4 a da se to nejak prezit, nez dojde nahradni voip modul. Pri 5 pripojkach se to opravdu muze stat jednou za par let.