GDPR - aktuální stav

Tomáš Roll

Re:GDPR - aktuální stav
« Odpověď #15 kdy: 26. 07. 2018, 21:12:56 »
Jestli Chcete  přidat stránku s příslušnými zásadami ochrany soukromí GDPR, můžete použít tento bezplatný automatický konstruktor

No konečně!!! Několik stránek strojově generovaných blábolů v ruštině je přesně to, co jsem potřeboval!!!

;D ;D ;D

Tak aspoň jako symbolický vztyčený prostředníček bruselantům je to dobré :-)

Honza

« Odpověď #16 kdy: 26. 07. 2018, 21:45:31 »
Jsem jediný, komu už jen ta zkratka leze krkem?
Ten bojkot náhodou není vůbec špatný nápad, ale co musí splňovat ta žádost o výmaz údajů, kromě toho, že to musí jít bezplatně?
Bude to proti něčemu, pokud bude organizace po žadateli požadovat, já nevím, třeba žádost opatřenou uznávaným el.podpisem, ověřenou u notáře, a dostavit se osobně?  8)

Sten

« Odpověď #17 kdy: 26. 07. 2018, 22:20:30 »
GDPR nezavádí nic převratného oproti 101/2000 Sb., jen se už nespoléhá na dobré slovo zpracovatele, že data máte zabezpečená a zpracovávate je v souladu s tím, jak jste je získali. Pokud jste tohle dodržovali podle starého zákona, stačí vám to hodit na papír.

Jsem jediný, komu už jen ta zkratka leze krkem?
Ten bojkot náhodou není vůbec špatný nápad, ale co musí splňovat ta žádost o výmaz údajů, kromě toho, že to musí jít bezplatně?
Bude to proti něčemu, pokud bude organizace po žadateli požadovat, já nevím, třeba žádost opatřenou uznávaným el.podpisem, ověřenou u notáře, a dostavit se osobně?  8)

Odeslání žádosti o výmaz nesmí být složitější než odeslání souhlasu se zpracováním.

technomaniak

« Odpověď #18 kdy: 27. 07. 2018, 07:09:01 »
Úplně znění v Nařízení Evropského parlamentu 679/2016 tvz. GDPR
( https://www.uoou.cz/assets/File.ashx?id_org=200144&id_dokumenty=31062 )
první novelizace(oprava)
( https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679R(02) )

Proč taháte rozumy z webu když si to můžete krásně přečíst celé sami, tedy za předpokladu že chápete psaný text. To jste fakt tak líní?