Firemní počítač na soukromé použití

Re:Firemní počítač na soukromé použití
« Odpověď #60 kdy: Dnes v 11:59:58 »
Iscsi initiator na desktopu? To delate neco hodne spatne na infrastrukture stejne jako virtualbix na desktopu.
Ono zase nie vsetci ludia su vo firmne rovnaki. Ano, niektori by svoju robotu mohli robit aj na tablete.

v 2008 som cez iSCSI prezentoval cdromu pariscovym boxom aby som mohol v LABe nainstalit HP-UX. V korporate, on premise.
Zakazovat ludom na firemnom booku VirtualBox, resp. hypervisor vo vseobecnosti je tiez take.. Zavisi od ludi, niekde sa to zide, ma to opodstatnenie. Len GP su pre vsetkych rovnake.

No, ale ked sme pri tom zakazovani. V /nasom/ korporate vznikol zaujimavy problem. Kedze 2FA je novy buzzword tak kazdy mozny/nemozny intranet web chce 2FA. A generator ma byt na mobile. Kamen urazu - preco by som mal pouzivat sukromny mobil na tuto aplikaciu? Chcu byt "secure", tak nech tym 1000+ ludom pekne kupia mobily na to..

« Odpověď #61 kdy: Dnes v 15:48:11 »
V /nasom/ korporate vznikol zaujimavy problem. Kedze 2FA je novy buzzword tak kazdy mozny/nemozny intranet web chce 2FA. A generator ma byt na mobile. Kamen urazu - preco by som mal pouzivat sukromny mobil na tuto aplikaciu? Chcu byt "secure", tak nech tym 1000+ ludom pekne kupia mobily na to..
Podľa indícií pracujeme v tom istom korporáte (a myslím, že viem, kto si ;D ). Ako si túto požiadavku riešil ty - šprajcol si sa nejako?

Môj manažér tvrdil, že predsa (podľa rečí v mailoch) MS Authenticator nebude treba, ale realita ukázala, že trebárs na reset PINu alebo prihlásenie Office accountu sa bez toho človek neobíde. Dal som to na nejaký starý Android tablet (aj to bol už vlastne ústupok), čo so sebou nenosím (súkromný smartfón nemám!), takže keď mi niečo nepôjde, tak práca bude musieť asi počkať.

« Odpověď #62 kdy: Dnes v 16:01:16 »
Nejspis se dockate toho, ze vam korporat nakoupi nejakej fyzickej YubiKey nebo neco podobnyho, coby alternativu k aplikaci. Furt to stoji o dost min, nez lidem kupovat telefon/tablet/... a ucel to splni.

U nas to uz testujeme a funguje to, jak ma.

« Odpověď #63 kdy: Dnes v 16:44:16 »
Podľa indícií pracujeme v tom istom korporáte (a myslím, že viem, kto si ;D ). Ako si túto požiadavku riešil ty - šprajcol si sa nejako?
Velkych korporatnych svetov zas tak vela v CR/SR nie je. :) Je to v stadiu riesenia. V nasom slangu: "poriesime".

@jauznevimco Smutne je, ze HW token generator mame uz dlhe roky. A so symantecom prepletene rozumne riesenie. Len to vzdy pride nejaky novy "expert", ktory sa rozhodne, ze toto je viac secure, to ma viac pasikov a je to teda lepsi adidas. A tak nerobime nic ine len migrujeme a skaceme z jedneho na druhy.
Po novom spyware na lopate nedovoli pustit ani SW Symtantec token generator .. because of .. reasons.