Originální DVD nejde spustit

Darkover

Originální DVD nejde spustit
« kdy: 27. 04. 2018, 17:46:44 »
Zdravím, mám originální DVD Heroes of Might and Magic V Gold Edition (rozjel jsem si takovou retro akci všech HoMaM a jsem u pátého dílu), problém je, že to DVD se tváří prázdné ve všech mechanikách, co jsem zkusil.

Win 10 + LG DVD-ROM
Win 10 + ASUS DVD-ROM
Win XP + Lite-On DVD-ROM
Ubuntu LiveUSB + ASUS DVD-ROM

Není poškrábané ani nic, při zkoumání krabičky je na ní štítek UK+FR PC, tak mě napadl problém s Regionem, přestože jsem ji koupil v české distribuci (domněle). Přitom jsem jí hrál, ani si nevybavuji, že bych měl problém s instalací.

Chtěl jsem aktivovat klíč na Steamu nebo uPlay, ale obě služby mě poslali do zádele, že hra není v seznamu podporovaných.

Jde to nějak obejít?

Lol Phirae

Re:Originální DVD nejde spustit
« Odpověď #1 kdy: 27. 04. 2018, 17:51:31 »
Jistě, sosni si cracknutou verzi z netu jako všichni ostatní.

Darkover

« Odpověď #2 kdy: 27. 04. 2018, 18:06:15 »
hmm... už sosám, ale stejně wtf origo DVD

hardfault

« Odpověď #3 kdy: 27. 04. 2018, 18:10:57 »
To je přece normální, že se optická média kazí a nemusí to být poznat okem. Proto zálohujeme.
Opatřil bych si hru "jinak" a hrál s klidným vědomím, že tento způsob jsem zvolil jen a pouze kvůli nemožnosti použít košér získané médium.. Když o to tak jde..  :)

CoffeeMan

« Odpověď #4 kdy: 27. 04. 2018, 18:11:41 »
Měl jsem podobný problém s Fallout 3, který jsem si chtěl z nostalgie zahrát. Pak jsem si psal o nové DVD. Pak jsem se na to vykašlal a stáhl si to z warezu. Jo, není zač! :D