Upload limit z neznámého důvodu

Medo

Re:Upload limit z neznámého důvodu
« Odpověď #15 kdy: 05. 03. 2018, 11:20:37 »
Je pravda, ze kazdy ISP garantuje rychlost linky len v jeho infrastrukture

Tak jestli slibuje desne gigabajty, ale jen do prvniho routeru ven z infrastruktury a pak to leze jak snek, tak ISP pekne keca a je lepsi hledat jineho, pokud nejaky je.
Ano a nie. Mozes vysvetlovat zakaznikovi, ze ty mas vsetko v poriadku, a ide mu to naprd, lebo tvoj partner v zahranici alebo youtube ma momentalnee problem ...
Z principu moze garantovat rychlost len vo vlastnej sieti. Ak bude slubovat nieco ine, keca ...
Samozrejme, nemoze sa takto alibisticky postavit k problemu, ze nenakupil zahranicny konekt, a ma to oprete o strop ale tvari sa, ze unho je vsetko ok ... (tuto variantu vynechajme). (peering napovie viac).

Ten napad s windows TCP stackom je pekny, ale v podstate kopiruje moju odpoved - uz by to museli zistit pri teste medzi zakaznikom a vlastnou infrastrukturou. (keby testovali).

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Upload limit z neznámého důvodu
« Odpověď #16 kdy: 05. 03. 2018, 11:49:16 »
Ano a nie. Mozes vysvetlovat zakaznikovi, ze ty mas vsetko v poriadku, a ide mu to naprd, lebo tvoj partner v zahranici alebo youtube ma momentalnee problem ...
Z principu moze garantovat rychlost len vo vlastnej sieti. Ak bude slubovat nieco ine, keca ...
Samozrejme, nemoze sa takto alibisticky postavit k problemu, ze nenakupil zahranicny konekt, a ma to oprete o strop ale tvari sa, ze unho je vsetko ok ... (tuto variantu vynechajme). (peering napovie viac).

No a nenakoupeni dostatecne hranicni konektivity asi bude ten problem. Kdyz mu to ve vlastni siti jede rychle, ale pres Internet ne, tak nevim, kde jinde by to drhlo. Pokud jde pomalu YT, tak to by byl leda tak prechodny problem, ktery se proste obcas stava, napriklad v dnesni dobe, kdyz kazdou chvili nejaky debil neco DDoSuje.